Cane o svojim pesmama: One nisu moje, već su došle sa nebesa, ja sam samo nebeski sprovodnik

Pevač grupe Partibrejkers Zoran Kostić Cane izjavio je večeras na promociji svoje zbirke pesama "Ukrštene reči" da to nisu njegove pesme, već pesme koje su došle sa nebesa.
Dodao je da je on samo "nebeski sprovodnik".
 
Kostić je rekao da su te pesme ohrabrenje i pažnja, infuzija za čoveka koji posustaje, kojem je svega dosta, te da podstiču ljubav i oproštaj.
"Ovde se radi o osećanjima, dahu, ritmu", istakao je Kostić na promociji knjige u punoj Velikoj sali Studentskog kilturnog centra.
 
Kostić je rekao da su svi darovi koji su dati ljudima ključevi za slobodu. "Da nam život ne bude tezga i šljaka", rekao je Kostić.
Prema njegovim rečima, umetnost treba da ukazuje, a da čovek mora da se promeni stvarno sam i da okupi one koji žele da se bore za slobodu.
 
"Nemoj nikad da zaboraviš da tvoj mozak mora da ima srce. Ropstvo se veliko sprema ili je već u toku", rekao je Kostić i dodao da dobro uvek mora da pobedi zlo.
 
Na pitanje da li je on slobodan, Kostić je rekao da se trudi da bude, ali da je pitanje da li sloboda postoji ili treba da bude ideal koji treba da vodi čoveka do kraja života.
 
"Sloboda je u stvaranju. Kakvom stvaranju? U dobrom vajbu ljubavi, dobroj komunikaciji, u nečemu što ti daje snagu da pobediš sebe", rekao je Kostić.
 
Književnica Ivana Dimić rekla je da su Kostićeve pesme dobre, da se mogu čitati u različitim prilikama.
 
"Mi smo navikli da su Canetove pesme pevane, ali one imaju vrednost i kao pisane reči", rekla je Ivana Dimić.
 
Kako je rekla, umetnici su umetnici jer pokušavaju da dođu do suštine, da odovore na pitanja i da je Kostićeva knjiga "traganje za istinom".
 
Novinarka Dubravka Duca Marković čitala je poeziju Zorana Kostića.
 
Na pitanje koje pisce on čita, Kostić je rekao da su to "Branko Miljković, Tin Ujević i ta ekipa".
  • Dušan

    03.04.2024 15:04
    Evangelije
    Druže, grčki slabo :)
  • B

    28.03.2024 15:34
    Cirkus
    Od kako se skinuo sa heroina samo sa Bogom komunicira.
    Šta je bre sa tim heroinomanima, svima se Bog obraća na dnevnoj bazi?
  • Ja pa ja

    28.03.2024 12:50
    Cane
    Zasto ljudi imaju ocekivanja da neko njima poznat ili nepoznat ima obavezu da kaze ovo ili ono, da nikad ne sme da bude opusten i da jednostavno "lupi" neku glupost. Valjda je covek onoliko dobar tako sto se zasluge zbiraju i dele a ne racuna se samo poslednje delo ili neka izjava iz malog prsta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.