Recept dana: Pogačice od maslaca i ruma, sa sočnim mesom

Ove sočne, mekane pogačice nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Recept dana: Pogačice od maslaca i ruma, sa sočnim mesom
Foto: Pexels

Priprema zahteva dosta vremena, te je ovaj recept idealan kad pripremate neko druženje, a imate vremena za bavljenje testom.

Priprema:

Odmerite 600 grama brašna, za početak. Od te količine izdvojite 200 grama i umesite sa 500 grama maslaca.
 
Ostatak od 400 grama brašna na dasci za mešenje zamesiti s malo belog vina ili ruma, četiri žumanceta i malo soli.
 
Testo umesiti kao za svaku pitu. Dasku posuti brašnom, pa oklagijom razvući jufku s prsta debljine. Na ovako razvučenu jufku položiti umešeni maslac i postupiti kao sa lisnatim testom - savijati ga i razviti tri puta, a između svakog razvijanja ostaviti ga da se odmara na hladnom mestu dvadesetak minuta.
 
Tako umešeno testo opet razvući na dasci i kalupom za krofne vaditi okrugle pogačice, pa ih ostaviti da stoje dok ne napravite nadev od mesa.
 
Za nadev od mesa:
 
Potrebno vam je oko 800 grama mlevenog mesa po želji, a preporuka je da to bude teletina. U smesu dodati glavicu isprženog crnog luka,, dva decilitra kisele pavlake, biber i so po želji. Sve dobro izmešati i od smese mesa stavljati na pogačice po jednu kašičicu. Drugom pogačicom pokriti meso i testom tako premazati žumancetom.
 
Ovako pripremljene pogačice pecite u rerni na 180 do 200 stepeni dok ne budu rumene. Služiti tople.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti