Za najveće ljubitelje: Kolač sa tri vrste čokolade

Vikendom se treba zasladiti, a mi vam predlažemo brz i sočan recept.
Za najveće ljubitelje: Kolač sa tri vrste čokolade
Foto: Pixabay
U pitanju je kolač za prave ljubitelje čokolade - sa čak tri vrste, a recept prenosi Zadovoljna.hr.
Sastojci:
– 200 g crne čokolade
 
– 100 g mlečne čokolade
 
– 100 g bele čokolade
 
– 150 g maslaca
 
– 200 g šećera
 
– 140 g brašna
 
– 3 jaja
 
– kašičica ekstrakta vanile
 
– voće za ukras
 
Priprema:
 
Na pari otopite čokoladu, šećer i maslac. Kad se čokolada otopi, a sve tri vrste su se dobro promešale, odvojite nekoliko kašika čokolade za ukras.
 
U otopljenu čokoladu dodajte jedno po jedno jaje mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Zatim dodajte brašno, takođe lagano mešajući mikserom. Na kraju dodajte ekstrakt vanile.
 
Pleh obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
 
Površina biskvita trebala bi da ima koru. Isecite na kvadrate, prelijte čokoladom i ukrasite voćem po želji.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Klasik turske kuhinje: "Imam se onesvestio"

Imam bayildi (imam se onesvestio) je jelo tradicionalne turske kuhinje. Njegov glavni sastojak je plavi patlidžan i pravi je jesenji gurmanluk koji krije vrlo zanimljivu priču.