Poslastica za praznike: Čokoladni čizkejk

Ukoliko ste ljubitelj čizkejkova, ovaj neobično kremasti recept će vam se definitivno svideti.

Od sastojaka će vam biti potrebno 150 grama keksa po izboru i 100 grama maslaca.

Za krem treba da spremite 300 grama crne čokolade, 500 grama maskarpone sira, 100 grama šećera u prahu i 250 mililitara slatke pavlake.

Priprema
 
Usitnite keks i pomešajte sa rastopljenim maslacem.
 
U okrugli kalup s obručem smesu od keksa i maslaca i dobro je utisnite na dno kalupa i zatim stavite u frižider dok ne pripremite krem.
 
Čokoladu rastopite, a zatim ostavite da se malo ohladi.
 
Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku.
 
U drugoj posudi izmiksajte maskarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. U tu smesu dodajte šlag i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
 
Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte kremu na podlogu od keksa i maslaca i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
 
Dekorisati po želji.
  • Biba

    05.01.2023 11:46
    Lepo zvuči i sigurno je ukusno, ali skrob i masnoća su izuzetno zastupljeni u ovom kolaču.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti