
Ideja za nedeljni ručak: Francuski svinjski kotleti sa sosom od pečuraka
Francuski svinjski kotleti sa sosom od pečuraka je klasičan obrok koji će sigurno zadovoljiti svakoga.

Foto: Pixabay
Spoj mekih svinjskih kotleta i bogatog, ukusnog sosa od pečuraka je pravi kulinarski užitak, prenosi portal cookingfrog.com.
Ove sočne svinjske kotlete sa ukusnim sosom od pečuraka možete napraviti u samo jednom tiganju. Nema potrebe da marinirate meso ili koristite fensi sastojke. Večera ili ručak će biti gotovi za tren.
Savršeno za užurbane nedelje kada vam je potreban obilan, ukusan obrok odmah.
Sastojci:
• 4 svinjske kotleta
• 1 kašičica soli
• ½ kašičice crnog bibera
• ½ kašičice paprike
• 3 kašike putera, neslanog
• 1 kašika maslinovog ulja
• 250 grama pečuraka (kremini, ili po želji)
• ½ luka, sitno iseckanog
• 3 čena belog luka
• 1 kašika brašna
• 1 kašičica ljutog sosa
• 350 mililitara pilećeg bujona
• 6 kašika pavlake
• 1 kašika peršuna, opciono za ukras
Priprema
1. Počećemo tako što ćemo svinjske kotlete začiniti solju, biberom i prstohvatom paprike.
2. Zatim istopite 1 kašiku putera u tiganju i dodajte 1 kašiku ulja. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri.
3. Kada se zagreje, pecite svinjske kotlete 3-4 minuta sa obe strane dok ne porumene.
4. Izvadite svinjske kotlete i pokrijte ih da ostanu topli.
5. Vreme je da dodamo pečurke u tiganj. Dodaćemo 1 kašiku putera i šolju narezanih pečuraka. Kuvajte oko dva minuta ili dok ne postanu blago zlatne boje.
6. Sledeće, dodajte 1 kašiku putera i narezani luk, pa začiniti sa malo soli i bibera. Kuvajte 3-4 minuta ili dok luk ne omekša i punog ukusa.
7. Zatim dodajte beli luk. Iseckaćemo 2-3 čena i dodati ih u tiganj. Mešajte ga oko 30 sekundi ili dok ne zamiriše.
8. Da bismo zgusnuli sos, dodaćemo kašiku brašna i brzo ga mešati 30 sekundi.
9. Sada je vreme da pređemo na zabavne stvari! Dodaćemo pilećei bujon, malo ljutog sosa I pavlaku. U zavisnosti od ukusa, posolite i pobiberite. Krčkajte dva minuta ili dok se krema ne zgusne, a sos postane bogat i ukusan.
10. Vreme je da se sve spoji! Vratićemo svinjske kotlete u tiganj i preliti ih ukusnim sosom od pečuraka.
11. Smanjite toplotu na nisku i pustite da se svinjski kotleti krčkaju 5 do 8 minuta ili dok ne omekšaju i dok se ukusi dobro ne izmešaju.
12. Ako želite, dodajte ukras i poslužite.
Prijatno!
Podrži 021
021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Zbog čega jaja iz Srbije i dalje ne mogu na tržište EU?
22.03.2023.•
2
Srbija i dalje ne može da izvozi kokošija jaja u EU, niti da prevozi preko te teritorije u treće zemlje.
VIDEO: Lak gulaš prema receptu Entonija Bordejna
21.03.2023.•
2
Entoni Bordejn bio je nadareni kuvar, pripovedač i pisac koji je gotovo dve decenije širom sveta vodio gledaoce kroz uzbudljiva istraživanja raznih kultura i kuhinja.
Roditelji, ovo su neke greške koje pravite kada je u pitanju ishrana deteta
20.03.2023.•
0
Briga o detetu podrazumeva i vođenje računa o njegovoj ishrani, a nutricionistkinja Prija Tiu podelila je nekoliko grešaka koje roditelji često prave.
Povrće koje nikako ne treba jesti sirovo
19.03.2023.•
3
Sirovo povrće i voće često je najbolji način za unos hranjivih materija, vitamina i minerala u organizam, jer mu se termičkom obradom gube blagotvorni efekti na naše zdravlje.
Ideja za sutrašnji ručak: Njoke sa paradajzom i sirom
17.03.2023.•
1
Ovo ukusno jelo pravi se u rerni, a preporučujemo da ga poslužite toplo.
Kako da odaberete pivo koje vam odgovara
17.03.2023.•
0
Stručnjaci objašnjavaju na šta treba obratiti pažnju kada tražite najzdravije pivo.
VIDEO: Egzotično jelo meksičke kuhinje - kavijar od larvi mrava
16.03.2023.•
0
Ako ste zainteresovani za otkrivanje jedinstvenih ukusa iz celog sveta, eskamoles bi moglo biti jelo koje će pobuditi vašu znatiželju.
Uklapa se u svaki obrok, lako se priprema: Svi razlozi zašto treba da jedete pirinač
15.03.2023.•
0
Vrsta pirinča je veoma mnogo, a ova raznovrsna hrana jedno je od ključnih jela na svačijem meniju.
Pet namirnica koje najčešće uzrokuju trovanje hranom
15.03.2023.•
0
Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) naveo je kojih pet namirnica najčešće uzrokuje trovanje hranom.
Popularni topli i hladni napici koji mogu povisiti krvni pritisak
14.03.2023.•
0
Krvni pritisak iznad 140/90 mmHg izlaže nas povećanom riziku od ozbiljnih zdravstvenih posledica, poput srčanog ili moždanog udara.
Ispijanje vode sa limunom: Pored brojnih prednosti, nosi i neke negativne efekte
13.03.2023.•
2
Ispijanje vode s limunom često se preporučuje kao čarobni lek za mršanje ili napitak koji održava zdravlje organizma.
Kremasta supa od đumbira i šargarepe: Ukusan način da se zagrejete tokom hladnih dana
12.03.2023.•
2
Ukoliko ste ljubitelj kremastih čorba, supa i potaža, ovo je recept koji obavezno treba da probate - krem supa od đumbira i šargarepe.
Ideja za slatki nedeljni doručak: Američke palačinke
11.03.2023.•
0
Nedelja je dan kada sebi možemo da dozvolimo male prestupe u dijeti.
Brz i ukusan recept za vikend dezert: Kakao kocke sa vanilom i kokosom
10.03.2023.•
2
Za ovaj ukusan, jednostavan kolač, poznat kao brownie, nije vam potrebno puno vremena.
Uhapšeni zbog "suši terorizma" u restoranima - pili iz zajedničke flaše soja sosa
09.03.2023.•
3
U Japanu su uhapšene tri osobe zbog namernog nemarnog ponašanja u suši restoranima, objavio je danas Gardijan.
VIDEO: Nemački poslastičar nudi sladoled od cvrčaka sa prelivom od - cvrčaka
09.03.2023.•
0
Tomas Mikolino, vlasnik poslastičarnice u Rotenburgu na Nekaru u Nemačkoj, ove sezone ponudiće kupcima novi ukus sladoleda.
Umesto kafe: Šest neobičnih jutarnjih napitaka iz različitih delova sveta
09.03.2023.•
1
Iako su kafa i čaj možda najpopularnije opcije, postoji mnogo toplih napitaka koji se širom sveta piju za doručak i koje vredi istražiti.
Recept dana: Kad se projice pretvore u kuglof
08.03.2023.•
0
Dolaze vam iznenadni gosti, a ne znate šta da spremite kao posluženje?
Živela brzina: Taljatele sa čerijem u belom sosu
07.03.2023.•
1
Često tokom radne nedelje nemamo mnogo vremena da se posvetimo kuhinji, pa nam dobro dođu "brzi recepti".
Toblerone moraju da promene izgled pakovanja
06.03.2023.•
3
Proizvođači čokolade Toblerone moraju da uklone prikaz planinskog vrha Materhorn sa svog pakovanja, zbog toga što se većina proizvodnje premešta iz Švajcarske u Slovačku.
Komentari 1
S
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar