VIDEO Ovaj ananas košta "samo" 400 dolara: Rasprodat, za narednu turu postoji lista čekanja

Za 400 dolara, odnosno oko 370 evra, prosečna četvoročlana porodica može da kupi hranu za ceo mesec. Međutim, neki će radije taj novac potrošiti na - jedan ananas.
Luksuzno voće nije ništa novo na tržištu. Index.hr podeća na tekstove o japanskim jagodama za 780 dolara i dinjama za 128 dolara, kao i o najskupljoj sorti grožđa na svetu Rubi Roman, koja je 2020. prodata za 11.000 dolara (količina od samo 900 grama).
Cena? Prava sitnica
 
Sada se ovoj listi pridružio i najskuplji ananas na svetu, koji je ranije ovog meseca u Kaliforniji predstavio "Melissa's Produce", ​​veletrgovac voćem i povrćem. 
 
Rubiglov Ananas se prodavao za nešto manje od 400 dolara, tačnije 395,99 dolara - i rasprodat je u rekordnom roku.
Ova sorta ananasa je ukrštanje tradicionalnog ananasa i nejestive sorte, a posebna je po tome što ima crvenu spoljašnjost, jarko žuto meso i slađi ukus od klasičnog ananasa. Prodaje se u luksuznoj crvenoj kutiji koja liči na koru ananasa.
 
@melissasproduce The first of its kind in the US! Have you seen it yet? The Rubyglow® Pineapple⁠ Maggie Sajak tries this exclusive pineapple variety for the first time! ⁠ *Availability is limited and you must sign up to be eligible to purchase. Head to the to get on the list!⁠ ⁠ #rubyglowpineapple #rubyglow #delmonte #melissasproduce #pineapple #pineapplevariety #tropical #fruit #veggies #summertime #pineapplelover #pineapples #pineapplelove ♬ original sound - melissasproduce
 
Veoma retka sorta ananasa
 
Zašto je tako skupo, sigurno se pitate. Pa, proizvodi se u ograničenim količinama - ove godine će biti dostupno samo 5 hiljada, a sledeće samo 3 hiljade. 
 
Pored toga, ovo je veoma retka sorta ananasa, a prvi plodovi nakon sadnje mogu se očekivati tek za dve do tri godine.
Rubiglov ananas se trenutno može kupiti samo u Kini ili SAD, a iako je prva serija ovog voća već rasprodata, već postoji lista čekanja za sledeću, a očekuje se da će ponovo biti u prodaji na početkom avgusta, ali i oko božićnih praznika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće