Zašto bi trebalo da imate vibrator?

Mada nerado govore o tome, vibratori su uobičajena stvar u noćnim ormarićima žena u svim razvijenijim zemljama sveta.
Mada nerado govore o tome, vibratori su uobičajena stvar u noćnim ormarićima žena u svim razvijenijim zemljama sveta.

Danas postoje u svim bojama i oblicima pa zaista svako može da pronađe model za sebe, piše portal Hoću spoj. Popularni seks šopovi posljednjih godina su nalik na vesele trgovine igračkama, ali ipak većina žena i devojaka zazire od ulazaka u njih. Zbog toga ih sve češće naručuju putem interneta.

Čak i kada imaju partnere, mnoge žene žele da imaju i vibrator ali se boje reakcije svojih muškaraca, kaže dr Dori Lin, stručnjak za ljubavne odnose. Ona ženama savetuje da muškarcima objasne da se radi samo o igrački koja će ih oboje zabaviti i obogatiti njihov seksualni život.

"Svi koristimo naočare, slušne aparat… Zašto ne koristiti vibratore?", pita se Lin objašnjavajući da se radi o najobičnijim ortopedskim pomagalima koja život čine lepšim i lakšim.

Da je vibrator neophodan prijatelj svakoj ženi, a posebno onoj koja iz bilo kog razloga ne može da uživa u seksu sa partnerom, misli i seksualna terapeutkinja i psihijatar dr Kejtlin Segraves. Upotreba vibratora pomaže u depresivnim stanjima, opušta i smanjuje osećaj teskobe.

Osim toga, naučnici misle da je orgazam leči bol i migrenu, pa je vibrator u takvim slučajevima puno zdravije i zabavnije rešenje od tableta za bolove čija upotreba raste iz dana u dan.

Upotreba vibratora može da poboljša i ženin odnos sa partnerom. Žena koja je naučila da dostigne orgazam masturbacijom je zadovoljnija i ima više samopouzdanja pa je često slobodnija u vođenju ljubavi. Spremna je da pokaže muškarcu da je može zadovoljiti pa je verovatnije da će i u krevetu sa svojim partnerom lakše i češće doživeti orgazam.
  • cure

    22.09.2011 19:14
    pa
    mi nismo zivotinje.puske treba redovno podmazivati ali nemora svaki dan....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.