Koja hrana ubija želju za seksom?

Poznato je da postiji hrana koja služi kao afrodizijak i pojačava želju za seksom, ali isto tako postoji i hrana koja tu želju sasvim ubija.
Poznato je da postiji hrana koja služi kao afrodizijak i pojačava želju za seksom, ali isto tako postoji i hrana koja tu želju sasvim ubija.

Među glavnim neprijateljima libida su pržena hrana, soja, sir, alkohol i krofne jer sve ove namirnice usporavaju protok krvi u telu i samim tim utiču na želju za seksom.

Pržena hrana uzrokuje slabiji protok krvi do genitalija, slatke namirnice podstiču umor zbog neuravnoteže glukoze, a proizvodi od soje remete ravnotežu hormona u telu, što se sve može nepovoljno odraziti na vaš učinak u spavaćoj sobi, tvrde autori knjige "Sedam tajni dugovečne seksualne vitalnosti" Marija i Brajan Klement.

Naučnici su i ranije pravili vezu između navika u ishrani i libida, te došli do zaključka da ljudi koji jedu manje prerađenih namirnica a više sveže, organske hrane i mesa imaju bolji seksualni život.

  • Joca

    21.08.2012 14:58
    Sta goji
    Naucnici sa Super Mega-Giga-Trend Univerziteta u Maloj Krsni dosli su do revolucionarnog otkrica da ljude najvise goje BURME.
    Naime, na uzorku od 10000 bracnih parova ustanovljeno je da se u prvoj godini braka ugojilo 80% zena i 80% muskaraca.
    Ostali su se razveli na vreme.
  • 16.08.2012 07:54
    Torta
    Naucnici otrkili sta kod zena smanjuje zelju za seksom - Svadbena torta.
  • Prostak

    13.08.2012 20:04
    Ne kaže se slučajno
    J..u se ko mršave svinje - kao sinonim strasnog, tkr. životinjskog seksa. Znači, manje hrane, više seksa i obratno. Ne bih želeoda dodajem bilo kakav ozbiljan doprinos ovoj temi, kao što je učinila JošJednaG...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.