Zašto žene svršavaju?

Muškarci doživljavaju orgazme jer time produžavaju ljudsku vrstu, dok oni ženama služe isključivo da bi ih zainteresovali za seks, otkrili su američki naučnici.
Muškarci doživljavaju orgazme jer time produžavaju ljudsku vrstu, dok oni ženama služe isključivo da bi ih zainteresovali za seks, otkrili su američki naučnici.

Stručnjake je godinama mučilo pitanje zašto žene svršavaju, budući da ovo zadovoljstvo, za razliku od muškog, nema nikakvu ulogu u začeću.

Međutim, stručnjak za primate Alan Dikson zaključio je da ženski orgazam ipak ima praktičnu svrhu - on motiviše žene da imaju seksualne odnose i time potencijalno produže vrstu. Da ne postoji vrhunac koji predstavlja svojevrsnu nagradu, pitanje je koliko bi lepši pol bio zainteresovan za muškarce i razmnožavanje.

Američki antropolog Donald Simons otkrio je kako žene nisu jedina živa bića nežnijeg pola koja su u stanju da postignu orgazam - to mogu i majmunice i ostale ženke sisara. Ne samo to - seksualni vrhunac privilegija je jedinki koje pripadaju vrstama koje su po svojoj prirodi poligamne. Mada je ljudska vrsta do sada bila okarakterisana kao delom monogamna delom poligamna, izgleda da nam nije u prirodi da budemo sa jednom osobom.
  • didi

    27.05.2010 11:41
    umor
    kako da me interesuje seks. lezem u 23.30 umorna od 8 sati rada na poslu, rintanja oko dece i kuce."O" je super stvar kad je zena odmorna i kada se unapred raduje seksu, a ne kada pomisli da ce joj to oduzeti od sna.
  • Andro

    27.05.2010 11:12
    Ipak...
    Tekst ipak nije sasvim tačan.Poznato je, naime, da kontrakcije koje nastaju tokom ženskog orgazma imaju funkciju u produženju vrste. One, naime, pospešuju brži prodor semene tečnosti do jajne ćelije, dospevanje (preživljavanje) većeg broja spermatozoida do svog cilja i time i veću mogućnost oplodnje. Evolucija se ipak pobrinula da užitak ne bude beskoristan!
  • muškarac

    27.05.2010 02:34
    Izgleda da sam ja žena, jer uopšte mi nije stalo do produženja vrste. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.