Zašto smo glasni tokom seksa?

Zašto nismo tihi za vreme seksa? Odgovor je jednostavan - tako pokazujemo šta nam se dopada, rasplamsavamo uzbuđenje i povećavamo obostrani užitak.
Zašto nismo tihi za vreme seksa? Odgovor je jednostavan - tako pokazujemo šta nam se dopada, rasplamsavamo uzbuđenje i povećavamo obostrani užitak.

Glasovi koje ljudi proizvode i ispuštaju za vreme seksa se veoma razlikuju. Možemo ih podeliti u dve grupe. U prvoj su reči koje govorimo za vreme seksa. To su uglavnom one nestašne poput - brže, jače, daj mi... kojima izražavamo želju i u vezi su sa samim činom seksa.

U drugu grupu možemo uvrstiti dahtanje, uzdisanje, uzimanje vazduha i naravno vrištanje tokom orgazma. Iako možda ovako napismeno ovi glasovi ne znače mnogo, činjenica je da oni govore mnogo više od samih reči. Zašto jednostavno za vreme seksa, nismo tihi?

Šta ne želimo da kažemo?

Glasovima i rečima želimo, naravno, za vreme polong odnosa nešto da poručimo partneru. Želimo da mu damo do znanja šta nam se sviđa i prija, šta nas pali i koliko smo blizu vrhunca. Uz pomoć ovih zvukova, kažemo partneru da istinski uživamo i da nam nešto prija i uzbuđuje nas.

Želimo da povećamo seksualno uzbuđenje

Glasovi slasti i užitka imaju uzbuđujući učinak, kako za onoga ko ih proizvodi tako i za onoga ko ih sluša. Sigurno će nas više uzbuditi kada nam neko pokazuje koliko ga uzbuđujemo nego kada samo ćuti. Muškarce neobično uzbuđuje žensko uzdisanje i svaki zvučni stimulans, dok žene uzbuđuje kada im partner nešto šapne na uho ili kada slušaju njegovo uzdisanje za vreme orgazma.

Ovako povećavamo užitak

Za vreme seksa, kada su nam usta obično otvorena, kada dišemo na usta i proizvodimo zvukove ili kada govorimo to nas dovodi do hiperventilacije. Dolazimo do osećaja blaženstva, euforije i stanja sličnom transu. Istovremeno je zanimljivo da se uzdisanje na početku i pri kraju seksa menja. Na početku ga lakše kontrolišemo i lakše sklapamo reči i rečenice, dok na kraju retko ko može da kontroliše svoje disanje i glasove.

Kakav god bio vaš stil uzdisanja, neka vam ne bude neprijatno, već sebi dajte oduška.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.