Najčešće seks fantazije su...?

Istraživanje Univerziteta u Montrealu analiziralo je koje su to seks fantazije statistički najčešće i kao takve, "normalne".
Istraživanje Univerziteta u Montrealu analiziralo je koje su to seks fantazije statistički najčešće i kao takve, "normalne".

U studiji je učestvovalo 1.517 odraslih osoba, prosečne starosti 30 godina.

Rezultati su pokazali da muškarci najčešće maštaju o "trojci" sa dve žene, analnom seksu (sa ženom), ali i tome da gledaju svoju partnerku u "akciji" sa drugim muškarcem.

Žene uglavnom maštaju o tome da budu "potčinjene" tokom seksualnog odnosa, a to podrazumeva da budu vezane, da ih partner ponekad udari tokom seksa, naravno ne previše jako.

Naučnici kažu da su možda upravo takve ženske seksualne fantazije razlog za popularnost "50 nijansi sive".

"Seksualne fantazije su različite - neke podrazumevaju bol, potčinjenost… ali koje od tih maštarija su 'normalne', a koje to nisu, već su patološke? Da bismo to saznali, odlučili smo da jednostavno postavimo pitanje ljudima i utvrdimo koje su najčešće fantazije", kažu naučnici.

  • 05.11.2014 00:29
    @Milica
    Stvar i jeste u tome da smo zatucani i zaostali a ne u tome sto se stanuje sa babama i dedama. Da li to znaci da ne mozete svoju seksualnost da istrazujete na nekom drugom mestu, nego samo u svojoj sobi?
    Malo vučenja za kosu, pljeskanja po guzi...izvini ali to nije bdsm. U tom sportu nema soft...kad neko prosipa vosak po tebi, to onda peče, kad te neko veže, onda te veže,itd. tako da te stvari ne može svako.Mene te stvari ne privlaće previše.
  • pawlle

    01.11.2014 16:22
    jebi tudje sto god mozes ludje
  • Milica

    01.11.2014 09:05
    @Anonimus - a sta ocekujete
    Pa nije poenta da smo primitivni, poenta je da ljudi ovde žive u rodovskim zajednicama a jako je teško ostvarivati seksualne fantazije kad u sobi pored tvoje spavaju tvoji roditelji, babe, dede, čukunbabe...
    Kako onda istraživati svoju seksualnost?

    Što se tiče bdsm-a (sado-mazo priče) mislim da neki soft varijantu svi upražnjavamo u seksu i mislim da je to skroz normalno. Malo vučenja za kosu, pljeskanja po guzi, grubljeg seksa... hm, meni to deluje kao uobičajen odnos :)
    A što se tiče "potčinjene" žene... budimo iskreni, veliki broj žena, čak i hard-kor feministkinja, priznaće vam kako ih uzbuđuje kad je muškarac dominantan u krevetu ;) mislim da se u toj areni itekako rado vama muškima prepušta vođstvo. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.