Trikovi da odmah zaspite

Posle otkrića dva gena važna za kontrolu sna – Sik 3, koji je povezan sa dubokim snom, i Nalcn, odgovoran za REM fazu – naučnici se nadaju da će uskoro moći da razviju delotvornije medikamente protiv insomnije.
Međutim, postoje dve jednostavne taktike, koje možete probati sledeći put kad vam se ne bude spavalo.
 
Što se više trudite da zaspite, smanjuju se šanse da u tome uspete. Zato skinite sa sebe pritisak razmišljajući – sasvim je u redu da ne spavam ove noći, biće mi dovoljno da se samo odmaram. Bićete iznenađeni koliko brzo ćete zaspati, kad nestane pritisak.
 
Najnovija studija američkih stručnjaka pokazuje da ustajanje iz kreveta i šetanja po stanu, koja traje samo dvadesetak minuta, dovodi do pospanosti. Kada se vratite u krevet bićete opušteniji i bez osećaja da "morate da zaspite".
  • Haha!

    03.03.2017 22:00
    Odmah posle dvadeset minuta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin