VIDEO: Amerikanci besni zbog video-igre ubijanja učenika po školi

Dok veliki broj Amerikanaca još oplakuje žrtve nedavnih pokolja u školama u Floridi i Teksasu, predstavljena je video-igra u kojoj će gejmeri moći da ubijaju po školama i za to dobijaju bodove.
Hiljade Amerikanaca potpisali su peticiju u kojoj traže zabranu prodaje nadolazeće video-igre Active Shooter koja se najbolje može opisati kao simulacija školske pucnjave. Igrači imaju izbor da preuzmu ulogu specijalaca koji će pokušati da pronađu i neutrališu napadača koji vreba školskim hodnicima ili mogu upravljati samim napadačem i terorisati školu.
 
Za ubistva počinjena po školskim hodnicima dobijaju bodove i nagrade. Iza igre stoji kompanija Revived Games, dok je izdavač Acid, a za sedam dana Active Shooter trebalo bi da se pojavi na popularnoj gejmerskoj platformi Steam.
 
"Čini se neverovatnim kako neko može, nakon tolikih tragedija i pokolja po školama, da napravi ovakvu igru", stava je Rajan Peti, čija je 14-godišnja ćerka Elejna ubijena tokom pucnjave u Parklandu. On je putem medija zatražio povlačenje ove igre sa Steama. "Odvratno je što neko pokušava da ostvari profit slavljenjem tragedija koje su se dogodile u školama širom zemlje."
 
S njim se slaže i Endrju Polak čija je ćerka takođe ubijena tokom nedavne pucnjave. On kaže kako je zadnja stvar koja Americi treba simulacija pucnjave po školama te je napomenuo kako bi dizajneri videoigara trebalo da razmisle o uticaju koji imaju na decu. Ovog puta, smatra Polak, zaista su prešli sve granice.
 
  • Živković

    30.05.2018 06:40
    Eto njima rešenja problema.
  • Комша

    29.05.2018 10:48
    Амерички лицемери. Не смета им што у свакој игри убијају Русе, Авганистанце или Ирачане?
  • besan ker

    29.05.2018 09:32
    Ameri, čija vojska u realnom svetu ubija civile po Iraku i Siriji, se bune zbog video igre, eto ironije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin