Prodavac sladoleda preko noći postao milijarder

Pakistanski prodavač sladoleda Muhamed Abdul Kadir postao je milijarder preko noći, a da za to nije ni znao.
Prodavac sladoleda preko noći postao milijarder
Foto: Pixabay
Zapravo je bio žrtva u slučaju otvaranja lažnih bankovnih računa, pa je tako jedan otvoren i na njegovo ime i to uz korišćenje kopije njegove lične karte.
 
Prodavac sladoleda, naime, saznao je da na svom bankovnom računu ima 2,3 milijarde pakistanskih rupija, odnosno oko 15 miliona evra, tako što mu je vrata pokucala Federalna agencija za istrage Pakistana i privela ga.
 
Kadir se tako našao u centru istrage o pranju novca koja je istraživala lažne bankovne račune, među kojima i njegov, navodi "Gardijan". "Ja sam čovek koji ima najmanje sreće na svetu. Samo što sam saznao za ogroman novac i više ga nije bilo", ispričao je.
 
On se požalio da mu se život okrenuo naglavačke otkad je postao nesuđeni milijarder i da ga komšije ismevaju, te da se više ne oseća bezbedno.
 
Kadir je na kraju oslobođen optužbi iako je račun otvoren korišćenjem validne kopije njegove lične karte - zato što ne ume da piše.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin