Na Islandu organizuju "dan bez telefona"

Organizacija "Save the Children Iceland" danas će na Islandu po drugi put organizovati "dan bez telefona".
Na Islandu organizuju "dan bez telefona"
Foto: Pixabay
Predstavnici ove nevladine organizacije su rekli da očekuju da se na ovu inicijativu odazove što veći broj građana i da vreme "bez telefona" što kvalitetnije i smislenije provedu sa porodicom i prijateljima.
 
Dodali su kako očekuju da svi oni koji žele da učestvuju u akciji danas od 9 do 21 čas nikako ne koriste telefone.
 
Naglasili su kako ovakva i slične inicijative sigurno mogu pomoći građanima da odvoje više vremena za ćaskanje i odmor u krugu porodice i prijatelja.
 
Menadžerka "Save the Children Iceland" Erna Rejnisdotir je rekla da je prva akcija privukla veliku pažnju građana zbog čega su odlučili da je ponove.
 
"Mnogi ljudi su nam rekli da su njihova deca bila presrećna i da ponovo žele da provedu dan na isti način. To nam, ustvari, govori da uvek moramo biti svesni da ne smemo dozvoliti da naši telefoni ometaju naše druženje i vreme provedeno sa našim porodicama", rekla je Rejnisdotir.
 
U "Save the Children Iceland" su rekli da su čak pripremili i prigodne nagrade za građane koji se registruju na njihovoj internet stranici i nedelju provedu "bez telefona" u krugu porodice ili prijatelja.
 
Rejnisdotir je poručila da je veoma važno da roditelji svojoj deci pokažu da su spremni da zbog njih ostave telefone i provedu više vremena zajedno u ugodnom ćaskanju.
 
"Naučite decu da mi kontrolišemo uređaje, a ne oni nas", rekla je Rejnisdotir.
  • Kaćanka

    04.11.2018 09:33
    bemix i banana sic
    Dan po dan....ponekad poželim da se vratim i u dane bez fiksnog...da čujem samo glas koji doziva sa kapije.....hajmo bajsom nekud!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin