Pronađena kuća u kojoj je Šekspir napisao tragediju "Romeo i Julija"

Otkrivena je lokacija kuće slavnog pisca Vilijama Šekspira u Londonu, u kojoj je napisao najpoznatiju ljubavnu tragediju "Romeo i Julija", pišu britanski mediji.
Istoričar londonskog pozorišta Džefri Marš proveo je deceniju istraživajući gde je engleski dramatičar i pesnik živeo tokom 1590. godine. U tom periodu on je pisao roman "Romeo i Julija" koji je izdat 1597. godine.
 
Maršova potraga započela je nakon što je 2008. u istočnom londonskom predgrađu Šoreditč otkriveno prvo javno pozorište u Engleskoj, a koje je Šekspir sagradio 1576. godine i nazvao ga jednostavno "The Theatre".
 
Prethodno je utvrđeno kako je Šekspir živeo u centralnom Londonu u blizini stanice Liverpul Strit, tada poznate kao predgrađe St. Helens. Međutim, tačna lokacija nikada nije identifikovana.
 
Sadašnji dokazi upućuju da je engleski pisac živeo u kući iznad crkvenog dvorišta St. Helensa kao stanar Kompanije prodavaca kože ili udruženja koje se bavilo organizovanom prodajom elizabetanske kože.
 
"Mesto gde je Šekspir živeo u Londonu daje nam dublje razumevanje inspiracije koju je on imao za rad i život. U roku od nekoliko godina migracija iz Londona u Stratford, živeo je u jednom od najbogatijih delova grada, zajedno sa moćnim javnim ličnostima, bogatim međunarodnim trgovcima, lekarima i profesionalnim muzičarima", rekao je Marš.
 
Istoričar je dodao kako je život u Londonu povećao Šekspirov status i uticao na razvoj njegove karijere u periodu dok nije odlučio da kupi impresivnu i skupu kuću u Stratfordu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin