VIDEO: Zalepio se superlepkom za voz u znak protesta zbog klimatskih promena

Jedan muškarac zalepio se danas za voz u poslovnom kvartu Kanari varf u istočnom Londonu, u znak protesta zbog klimatskih promena.
On se, naime, rukom zalepio za staklo vagona super lepkom, objavio je britanski "Metro".
 
Učesnici protesta, muškarac i žena, aktivisti grupe "Pobuna protiv izumiranja" (XR) rekli su da se radi o mirnom protestu, a dok je žena nosila transparent koji se odnosi na klimatske promene, muškarac u jakni se zalepio za voz.
 
Zbog bojazni da bi aktivisti mogli da ometaju rad, na stanicama podzemne železnice isključen je besplatni internet.
 
Inače aktivisti XR su najavili da će se zalepiti za vozove kako bi obustavili njihov rad, a "sve sa ciljem da skrenu pažnju na štetu koju je čovečanstvo učinilo životu na Zemlji".
 
"To je pitanje života i smrti, bez obzira da li živite u Tajpeiju, Melburnu, Mumbaju", navodi se u saopštenju te grupe.
 
Ovaj protest samo je jedan u nizu organizovanih u protekla tri dana, tokom kojih je u Londonu uhapšeno skoro 300 aktivista.
 
Protesti su inače doveli do zatvaranja puteva, gužvi u saobraćaju i ozbiljnih ometanja poslovanja, što je pogodilo oko pola miliona građana.
 
Aktivisti XR protestuju ispred britanskog Parlamenta, mosta Vaterlo, i drugih važnih gradskih objekata.
 
  • Мунгос

    17.04.2019 15:42
    Мислио сам да Американци само нас шприцају гасом „глупсон“.
    Не знам шта им је Лондон скривио.
    Ваљда што је Лондон ушао у Брегзит.
    А овај на слици се зезнуо ако мисли да ће неко да га жали. Сви мисле да је он ђубретар, Због прслука. А можда је и маскирани пљачкаш контејнера. Пун је Лондон таквих.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin