Preminuo glumac Piter Mejhju, Čubaka iz "Ratova zvezda"

Britanski glumac Piter Mejhju, koji je u pet filmova serijala "Ratovi zvezda" glumio Čubaku, velikog dlakavog pomoćnika Hana Sola, umro je u 74. godini, objavila je njegova porodica.
Mejhju je preminuo u utorak u svojoj kući u Teksasu.
 
Čubaka, poznat kao Čui, bio je snažan ratnik s blagim srcem, tela prekrivenog krznom, kopilot broda "Milenijumski soko" i odan pomoćnik Hana Sola u tumačenju Harisona Forda.
 
Visoki mršavi glumac prvi je put nastupio kao popularni Vuki u filmu "Ratovi zvezda - Nova nada" iz 1977. godine, a isti kostim nosio je u još četiri filma u blokbaster serijalu - "Imperija uzvraća udarac", "Povratak džedaja", "Osveta Sita" i "Probuđena sila".
 
Bio je konsultant na završnom filmu serijala iz 2017. "Poslednji džedaj", pomažući u podučavanju svog naslednika u ulozi Čubake, finskog glumca Jonasa Suotamoa.
 
"Piter Mejhju bio je ljubazan i blag čovek, velikog dostojanstva i plemenitog karaktera", naveo je Harison Ford u saopštenju. Dodao je da je s Mejhjuom bio partner na filmu, ali i prijatelj više od 30 godina.
 
Mejhju se rodio i odrastao u Velikoj Britaniji, gde se pojavio u samo jednom filmu, a karijeru je nastavio u Americi. Američki državljanin je postao 2005. godine.
  • Čudo

    03.05.2019 15:15
    E, Čubaka...
    On je spavao sa ženom od Harisa Forda, i poznat je njihov sukob zbog toga.

    Kad ga pogledam... možda ona voli takve, a ne lepotane, kao nekada Haris Ford?
  • Dusan

    03.05.2019 12:50
    :(
    Hvala na svemu! Vecna Vam slava!
  • marko

    03.05.2019 10:16
    RIP veliki Cubaka .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin