Otplatio studentski dug čitavoj generaciji diplomaca

Oko 400 diplomaca koledža "Morhaus" u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžija, dobilo je neočekivani veliki poklon za kraj školovanja, pošto je milijarder i filantrop Robert Smit rešio da otplati studentski dug celoj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara, prenosi "Glas Amerike".
Navodi se da je, pre nego što je studentima otplatio dug, ovaj investitor koledžu "Morhaus" poklonio 1,5 miliona dolara.
 
"Morhaus" uglavnom pohađaju crni studenti, a na njemu su studirali i borac za ljudska prava Martin Luter King, poznati reditelj Spajk Li i glumac Semjuel L. Džekson.
 
"Studenti koledža 'Morhaus', okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovde. U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja", rekao je Smit, koji je bio glavni govornik na ceremoniji dodele diploma.
 
On je u govoru celoj generaciji diplomaca poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.
 
"Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san", kazao je Smit.
 
Studenti, od kojih su neki dužni i desetine hiljada dolara, bili su u isto vreme i šokirani i srećni.
 
"Deluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio", rekao je jedan od studenata.
 
  • kimi

    21.05.2019 21:11
    tuzna komedija
    Mene samo zanima odakle ljudima ovoliko para , i na koji nacin su dosli do istog?
    Biznis? Kapitalizam?.. sta neko mora da uradi da bi zaradio toliko para na 100% posten nacin?

    Ne postoji osoba na planeti koja moze da me ubedi da neko na posten nacin moze da zaradi toliko para ,da tek tako baci 40 MILIONA !! dolara!

    Jedino zanimanje koje mogu da iskljucim iz ovog sto pisem su muzicari.
    Njima fakticki fanovi koji vole pesme poklanjaju svoje pare , kupovinom albuma ili odlaskom na koncert ,i tu nema lazi nema prevare.
    Mislim da niko nikada nece pitati Stonse Bon Jovi Paul McCartneya i slicne odakle im toliko para...
    E to je ta razlika kada neko nesto javno radi, pa svi mogu i da znaju i ocekuju ,pa nikog nije briga sto imaju para, naravno ,druga je stvar sta rade sa tim parama .. neki nista, nekima ni to nije dosta pa se proser... sa "donacijama" kao za Notre Dam npr, a neki verovatno inkognito daju pare za razne stvari i dosta im je saznanje svoje da nekom nesto daju/pomazu, mada realno mislim da mozda njih 10% radi tako nesto , ostali ne bi ni lek dali nekom...
    Sve i svemu, tako je to u "prelepom" kapitalizmu, neko eto casti 40mil $ ,a ti isti bi do kraja zivota otplacivali te kredite, i oni sebe zovi land of the free... free my ass... neverovatno glup narod,pare ,oruzje,nevidljivi i uvek pristuni neprijatelji protiv koji ratuju 200+ godina, i "obezbedjuju" svojoj drzavi slobodu ...tuzna komedija..
  • Fjodor

    21.05.2019 14:38
    Milijarder rasista.
  • Mika

    21.05.2019 11:48
    Bosanci i Crnogorci umiru od smeha. Ovo vest? Milijarder je ustvari cicija u poredjenju sa Srbijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.