VIDEO: Deca u kesama prelaze reku na putu do škole

U selu Huoi Ha u Vijetnamu odrasli "pakuju" decu u velike kese i zatim s njima plivaju kroz divlju reku, a sve to čine kako bi mališani uspešno stigli u školu.
Kišna sezona je povećala nivoe vode i mali mostovi od bambusa više nisu korisni. Splavovi koji se inače koriste za prelaženje reke nisu korisni jer brza struja može da ih potopi. 
 
Jedina opcija koja je dostupna seljanima jeste da preplivaju reku. Iako na ovaj način rizikuju svoj život, predani očevi svakodnevno prebacuju decu s jedne na drugu stranu kako bi oni na vreme stigli u školu. 
Skidaju se u šorceve, deca ulaze u kese koje njihovi očevi zatim zatvaraju kako voda ne bi ušla unutra, a zatim počinje borba sa opasnim strujama. 
 
Još je šokantnije što deca nakon ovoga pred sobom imaju još pet sati putovanja do školskih klupa. Ovo je njihova svakodnevica. 
 
Neka deca ostaju u školama tokom cele nedelje, a kući se vraćaju vikendom.
 
  • Dejan Milic

    18.07.2019 19:19
    2014.
    Ovo je snimak iz 2014., do sada su izgradili most.
  • Zox

    14.07.2019 10:26
    .
    Ovako je otprilike i moj deda putovao do škole sudeći po njegovom kazivanju, samo još fali metar i po snega preko planine i čopor vukova.
  • Bill

    14.07.2019 08:55
    Kod nas bi to poilitičari iz cuga rešili. Kakve kese, kakvi prelasci reke do škole.
    Lepo ih učlane u vodeću stranku i podele diplome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin