Nemojte držati hleb u plastičnoj kesi

Mnogi hleb drže na kuhinjskim površinama ili ga jednostavno odlože u kupljenoj kesi i ostave ga tako.
Nemojte držati hleb u plastičnoj kesi
Foto: Pixabay
Ovo nikako nije dobro, a stručnjaci savetuju da je bolja opcija staviti hleb u zamrzivač.
 
Najvažniji razlog zašto je loše hleb ostaviti na kuhinjskom ormariću je buđ. Iako se ona može napraviti i u nekvalitetnim plastičnim kutijama za hleb, isto se događa i u papirnim kesama. Plesan najviše voli sobnu temperaturu, a jedenje ubuđalog hleba može da dovede i do vrlo neželjene alergijske reakcije, piše Večernji list.
 
Ipak, postoji jednostavno rešenje. Kupovina kvalitetne kutije za hleb koja će stajati, recimo, na zamrzivaču, a možete i da isečete hleb i stavite u zamrzivač. 
 
Ovako će, kad se izvadi i odledi, uvek biti mekan, kao da je tek kupljen.
  • ××

    05.08.2019 22:39
    Ako stavljate hleb u kesu vi ste botina.
  • Veki

    05.08.2019 22:39
    Volim onu pesmu Budjav lebac!!!!*
  • Мунгос

    05.08.2019 21:52
    Добар савет пара вреди. Не треба јести буђав лебац.
    А што се тиче стављање хлеба у пластичне кесе, глупљи савет одавно нисам прочитао. Па сви знамо да више нема пластичних кеса, где живи овај Вечерњи лист?
    Према најновијим испитивањима министра за екологију Горана Тривана, грађани су потпуно избацили пластичне кесе из употребе. Сви су прешли на еколошке цегере. Чак смо добили и похвалу од стране Европског еколошког комитета.
    Сада је заиста питање, да ли хлебац треба држати у еколошке цегере. По Директиви еколошког комитета, не мари, може се ту држати лебац. Али ако се и ту убуђа, обавезно га ставити у еколошку кесу и њу окачити на неки контејнер. Можда се неки пас луталица превари, па то поједе. Заједно са еколошком кесом.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin