Najviše đubreta u EU nastaje u Danskoj, na Kipru i u Nemačkoj

Zemlje Evropske unije koje na godišnjem nivou proizvode najviše đubreta su Danska, Kipar i Nemačka, pokazali su podaci Evrostata za 2017. godinu.
Najviše đubreta u EU nastaje u Danskoj, na Kipru i u Nemačkoj
Foto: Pixabay
Količina đubreta koje je po glavi stanovnika proizvedeno u Danskoj iznosila je 781 kilogram, na Kipru 637 kilograma i u Nemačkoj 633 kilograma, dok je prosek svih zemalja EU procenjen na 486 kilograma po glavi stanovnika.
 
Ovaj podatak nije promenjen u odnosu na 2016. godinu, dok se u odnosu na 2002. godinu količina smanjila za sedam odsto, kada je prosek iznosio 525 kilograma po stanovniku EU.
 
Države koje su, s druge strane, proizvele najmanje đubreta - manje od 350 kilograma po slavi stanovnika, bile su Rumunija, gde je tokom 2017. godine nastalo 272 kilograma po osobi, Poljska sa 315 kilograma po osobi i Češka sa 344 kilograma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin