FOTO: Donji veš Eve Braun uskoro na aukciji

Svileni donji veš Eve Braun, koja je u istoriji ostala poznata kao ljubavnica Adolfa Hitlera, prodaje se na aukciji, a najniža očekivana cena je 900 evra.
Njen veš čuvao je kolekcionar predmeta i stvari iz Drugog svetskog rata. Napravljene su u Bavariji 1944. godine.
 
Aukciju organizuje britanska kuća "Humbert & Ellis" u Northemptonširu 19. septembra.
 
"Ovo je verovatno najneobičnija stvar koju sam ponudio na aukcijama vojnih predmeta. Ovo je vrlo privatno i lično. Iako nema tačan dokument koji dokazuje poreklo, a nismo ni očekivali da tako nešto postoji, boja i tekstura su u skladu s tim vremenom, a na oba komada su lični inicijali Eve Braun. Takođe, potiču iz jedne od najznačajnijih zbirki Drugog svetskog rata koje su u privatnom vlasništvu više od pola veka", rekao je vlasnik aukcijske kuće Džonatan Hambert.
 
Eva Braun je upoznala Hitlera 1929. godine kada je imala 17 godina, a on 40 i postali su ljubavnici. Do 1936. godine bila je deo njegovog domaćinstva, ali nije prisustvovala zvaničnim događajima. Početkom aprila 1945. godine kada su gubili rat, venčali su se i odmah potom izvršili samoubistvo - ona cijanidom, a on pucnjem u glavu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".