Pucao u komšiju jer mu je ukrao "topa"

Esko Erović (56) iz Osmanbegovog Sela kod Bijelog Polja, na severu Crne Gore, uhapšen je zbog pokušaja ubistva svog komšije Huseina Smakića (70), koga je optužio da mu je ukrao šahovsku figuru, objavio je podgorički dnevnik Dan.
Pucao u komšiju jer mu je ukrao "topa"
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Esko Erović je u sredu, oko 15 sati, pucao iz pištolja u pravcu Huseina Smakića, zvanog Huskara. Ispalio je hitac koji je Smakića pogodio u levu ruku i naneo mu teške povrede. Nakon toga je otišao, a policajci su ga brzo pronašli i uhapsili", navodi se u rešenju kojim se određuje pritvor Eroviću.
 
Dan piše da je on na saslušanju rekao da nije imao nameru da ubije Smakića već je, ljut zbog svađe, samo hteo da ga zaplaši.
 
Ranjeni Smakić kaže da je sve počelo tokom uobičajene partije šaha, koju su dan pre napada dvojica komšija igrala u seoskoj prodavnici.
 
"Dok smo razmenjivali figure, u situaciji kada sam trebao da ga matiram, Erović me optužio da sam mu ukrao topa", ispričao je Smakić, navodeći da su se oko toga posvađali, ali da su ih posmatrači razdvojili.
 
Dan kasnije, dok je Smakić bio u blizini porodične kuće, seoskim putem traktorom je naišao Erović, zaustavio se, izvadio pištolj i s desetak metara udaljenosti pucao prema njemu, a metak mu je prošao kroz podlakticu. Povreda je sanirana u bjelopoljskoj bolnici, posle čega je pušten na kućno lečenje.
  • Gari

    30.11.2019 15:20
    Tipično
    Kada sam pročitao naslov, znao sam da vest potiče negde iz našeg regiona. Fanatičnost, tvrdoglavost, srčanost...
  • Mislilac

    30.11.2019 13:53
    Pitanje
    Šta bi bilo da mu je ukrao Kraljicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin