Oluja oštetila Tadž Mahal

Nekoliko jakih grmljavinskih oluja u kojima je u petak 13 ljudi poginulo u severnom indijskom regionu Agra, oštetilo je indijski spomenik arhitekture Tadž Mahal.
Oštećeni su kapiju i dve ograde, objavljeno je u nedelju.
 
"Ograda koja je deo originalne građevine je oštećena. Još jedna, novija ograda, lažni plafon u zoni gde turisti čekaju i osnova glavne ulazne kapije takođe su oštećeni", izjavio je šef arheološke službe Indije Vants Kumar Svarnkar. 
 
Glavna zgrada mauzoleja koju je sagradio mogulski car Indije Šah Jahan (Kralj sveta) za svoju voljenu suprugu Mumtaz Mahal, koja je umrla 1631. godine, nije oštećena. 
 
Jake oluje s grmljavinom su u petak zahvatile ceo region i poginulo je najmanje 13 ljudi. Jake oluje relativno su česte tokom sezone monsuna u Indiji, od juna do oktobra. 
 
Tadž Mahal, jedno od "sedam svetskih čuda" i glavna turistička atrakcija Indije, zatvoren je od sredine marta zbog epidemije korona virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.