Rusija sprečava lov na mrmote zbog straha od bubonske kuge

Rusija je saopštila da je pojačala patrole kako bi sprečila ljude da love mrmote blizu granice sa Kinom i Mongolijom, nakon što su te zemlje prijavile moguće slučajeve bubonske kuge, koju mogu da prenesu životinje.
Rusija sprečava lov na mrmote zbog straha od bubonske kuge
Foto: Pixabay
Vlasti u Bajanuru, gradu u kineskom regionu Unutrašnja Mongolija, u nedelju su izdale upozorenje nakon što su u bolnici prijavili sumnjiv slučaj smrtonosne bolesti.
 
Kineski region je zabranio je lov i konzumaciju krupnih glodara i zamolio javnost da prijavi sve sumnjive slučajeve, kao i svi bolesne ili uginule mrmote, preneo je Rojters pozivajući se na informacije agnecije Tas.
 
Susedna Mongolija je prijavila dva slučaja bubonske kuge, povezane sa ljudima koji su jeli meso mrmota u zapadnoj provinciji Kovd prošle sedmice.
 
Vlasti u ruskom Altajskom regionu, koji se graniči sa Kazahstanom, Kinom i Mongolijom, saopštili su da zvaničnici patroliraju tim područjem da bi sproveli zabranu lova na mrmote i upozorili ljude o opasnostima.
  • Malo istine

    06.07.2020 23:59
    @Pokojni Čika Franja
    Pa kud' će kuga, nego u svoj rod.
  • Pokojni Čika Franja

    06.07.2020 20:53
    kao kec na jedanaest
    Posle svega, samo nam još kuga fali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".