Gandijeve naočare prodate za 260.000 funti

Naočare koje su pripadale jednom od osnivača moderne Indije, Mahatmi Gandiju, prodate su na aukciji u Bristolu za 260.000 funti.
Naočare su bile procenjene na 15.000 funti, ali je cena počela vrtoglavo da im raste, da bi u šestom minutu aukcije jedan kolekcionar iz SAD ponudio 260.000 funti.
 
Vlasnik aukcijske kuće "Ist Bristol" Endrju Stov rekao je da je to najskuplji predmet koji je ikada prodao.
 
Vlasnik naočara je stariji čovek iz Mangotsfilda, a one su u njegovoj porodici od dvadesetih godina prošlog veka, kada ih jedan njegov rođak doneo iz Južne Afrike, gde je upoznao Gandija.
 
"Naočare su stajale decenijama u fioci, a vlasnik mi je rekao da pokušam da ih prodam, a ako ne uspem da ih bacim. U petak uveče ih je ostavio u običnoj koverti u našem poštanskom sandučetu, a do pola su virile i mogao je bilo ko da ih uzme do ponedeljka ujutro", rekao je Stov. 
 
"Kada sam mu rekao da bi mogle da vrede 15.000 funti umalo nije dobio infarkt, a sada je dobio novac koji mu menja život", dodao je vlasnk aukcijske kuće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.