Gradovi se pobunili protiv "korona semafora"

Više austrijskih gradova pobunilo se protiv "korona semafora", koje je austrijska vlada uvela u petak i najavljuju da ne žele da poštuju te mere.
 Gradovi se pobunili protiv "korona semafora"
Foto: Pixabay
Austrijska vlada uvela je "korona semafor" koji sa četiri boje pokazuje kakva je epidemiološka situacija u pojedinim opštinama, i na osnovu toga treba da se primenjuju određene mere lokalno, a ne na nivou čitave države.
 
Po početku rada "korona semafora" žuto su obojena tri grada - Beč, Linc i Grac i jedna opština - Kufštajn.
 
Gradonačelnik Linca Klaus Luger prvi se pobunio protiv odluke savezne vlade, koja je za njegov grad podigla nivo mera koje moraju da se primenjuju. Luger je najavio da neće pooštriti mere.
 
I gradonačelnik Beča Mihael Ludvig je negodovao, ali je reagovao "elegantnije".
 
"Nije mi jasno kako dolazi do promene boje na semaforu, ali čekam sada koja će uredba doći iz Ministarstva zdravlja", rekao je on.
 
I gradonačelnik Graca Zigfrid Nagl, kako je rekao, "vraća žuti karton" ministru zdravlja Austrije Rudolfu Anšobergu. Međutim, on je najavio da će učiniti sve da Grac bude uskoro obojen "zelenom" bojom na "korona semaforu" Austrije.
 
Mediji prenose da je prilikom odlučivanja o bojama na "semaforu" za pojedine opštine odluka pala uz primenu dvostrukih aršina. Tako bečki dnevnik "Esterajh" ukazuje da statistički podaci pokazuju da Linc, na osnovu određenih parametara, kao što je pre svega nedeljni broj novozaraženih, broj testiranja i kapacitet u bolnicama, ima manje razloga da bude obojen "žutom" bojom, nego, na primer, Vinernojštat za koji je na "korona semaforu" određena zelena boja.
  • DejanSNSfilipovic

    08.09.2020 05:12
    @NS
    Zahvaljujuci odgovornoj, i strogoj politici te strogim merama koje je propisao krizni stab srbije, i Aleksandar Vucic , u Srbiji je izbegnut Italij-Spanski scenario, Srbija ce medju privima u svetu i Evropi imati kineske vakcine protiv korole , jer se dokazalo da su kineske vakcine nabolje i najkvalitetnije za lecenje kovida.
  • NS

    07.09.2020 13:01
    a Novi Sad?

    Kod njih se građani bune zbog viška informacija, a Novi Sad i Vojvodina mesec dana nemaju informacije o broju novozaraženih i preminulih od Covid-19 i naravno nikom ništa!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.