Hrvat zaposlen u Evropskom parlamentu osuđen zbog seksualnog zlostavljanja pasa

Sud u Zagrebu danas je u odsutnosti prvostepeno osudio 45-godišnjeg hrvatskog državljanina, zaposlenog u Evropskom parlamentu, na godinu dana zatvora zbog seksualnog zlostavljanja svojih pasa.
Hrvat zaposlen u Evropskom parlamentu osuđen zbog seksualnog zlostavljanja pasa
Foto: Pixabay
On nije bio na izricanju presude u koju mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, odnosno dve sedmice.
 
Sud mu je izrekao maksimalnu kaznu od godinu dana, koliko je tražilo tužilaštvo.
 
Jutarnji list na portalu navodi da se osuđeni već duže vreme nalazi na bolovanju i nije dostupan hrvatskom pravosuđu.
 
Ukoliko presuda postane pravosnažna, moraće da plati troškove sudskog postupka i izradu nalaza veštaka, kao i troškove suda i psihijatrijsko veštačenje.
 
U obrazloženju presude, sud je naveo da je kao olakšavajuća okolnost u obzir uzeta ranija neosuđivanost, a kao otežavajuća to što se krivično delo odvijalo kroz duže vremensko razdoblje, od 2009. do 2015, na različitim adresama u Hrvatskoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.