Papa: Tri ključne reči u braku su molim, hvala i izvini

Papa Franja rekao je danas da je pandemija pogoršala porodične probleme i pozvao bračne parove da potraže pomoć i da uvek imaju na umu da su tri ključne reči u braku molim, hvala i izvini.
Njegovo pismo bračnim parovima objavljeno je danas, na katolički praznik u znak sećanja na Isusovu porodicu.
 
Govoreći sa prozora Bazilike Svetog Petra u Vatikanu, Franja je rekao da je pismo njegov "božićni poklon bračnim parovima".
Pozvao ih je da "rađaju decu kako bi se borili protiv demografske zime" koja je učinila da Italija bude među zemljama sa najnižom stopom nataliteta u svetu.
 
Papa je u pismu naveo da su blokade i karantin primorali porodice da provode više vremena zajedno, ali da je takvo nametnuto zajedništvo testiralo strpljenje roditelja i braće i sestara, a u nekim slučajevima dovelo je do stvarnih problema.
"Postojeći problemi su se pogoršavali, izazivajući sukobe koji su u nekim slučajevima postali gotovo nepodnošljivi. Mnogi su čak doživeli i prekid veze", napisao je Franja.
 
On je podsetio roditelje da raspad braka posebno teško pada deci, koja na roditelje gledaju kao na stalan izvor stabilnosti, ljubavi, poverenja i snage.
 
Pozvao je roditelje da nastave da traže pomoć kako bi pokušali da prevazidju svađe, uključujući i molitvu.
 
"Zapamtite i da praštanje leči svaku ranu", rekao je.
 
Pozvao je porodice da ostave svoje mobilne telefone za stolom i razgovaraju.
 
"Tužno je videti porodicu za ručkom, svako sa svojim mobilnim telefonom, ne razgovaraju jedni sa drugima, svi pričaju mobilnim telefonom", rekao je papa.

Teme

papa
  • Peranović

    27.12.2021 09:06
    Ovako je govorio Kačavenda. Iskustvo je put u nove vidike.
  • Crni007

    26.12.2021 21:46
    Da naravno da su to ključne riječi,ali ne smijemo zaboraviti i one nedostajes,želim te volim te itd.
    A još bitnije je to sve i osjećati od svog partnera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin