Srednjoškolski trener poslao igrače da lopatama čiste prilaze starijim komšijama

Kad je prošle nedelje snežna oluja pogodila Pensilvaniju, fudbalski trener u srednjoj školi Betel Park Brajan Delalo otkazao je trening svojoj ekipi i poslao je da urade dobro delo.
Srednjoškolski trener poslao igrače da lopatama čiste prilaze starijim komšijama
Foto: Pixabay
Preko Tvitera članovima tima je poručio da komšijama kojima je to potrebno besplatno očiste prilaze od snega.
"Zbog očekivanog lošeg vremena trening dizanja tegova u ponedeljak je otkazan. Pronađite stariju osobu ili komšiju s invaliditetom i lopatom očistite njihov prilaz od snega. Ne prihvatajte nikakav novac - to je vaš trening", objavio je na Tviteru. 
 
Delalo je za Foks njuz rekao da njegov potez nije novost. Srednjoškolci članovi fudbalskog tima to rade već decenijama, a ovu tradiciju pre više od 20 godina pokrenuo je bivši trener Džef Meteni. 
 
"Kad god je padao sneg i nije bilo nastave, slao je decu da čiste prilaze starijim ili nemoćnim osobama u komšiluku koje to ne mogu same. Radimo to već dugo. Ideja definitivno nije moja. Naučio sam je od Džefa i nastavio da praktikujem", pojasnio je.
 
Akciji se odazvalo 40-ak učenika. Čistili su sneg satima, a neki su nakon toga i volontirali deleći hranu veteranima beskućnicima.

Teme

sneg
  • Ratko

    24.01.2022 19:49
    Profu da pozovete u Srbiju i ponudite mu bilo koje ministarsko mesto.
    Verujte mi biće bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin