Nemačka policija pokrenula istragu protiv vozača Bugattija koji je vozio 414 km/h

Nemačka policija pokrenula je istragu protiv češkog multimilionera Radima Pasera koji je nemačkim autoputem vozio 417 km/h i posle se time hvalio na Jutjubu.
Nemačka policija pokrenula istragu protiv vozača Bugattija koji je vozio 414 km/h
Foto: 021.rs
Iako na nemačkim autoputevima nema ograničenja brzine, trkanje je zabranjeno.
Prema nemačkim zakonima i takozvana pojedinačna trka zabranjena je ako se vozač neprilagođenom brzinom, grubo kršeći pravila i neobazrivo vozi u cilju postizanja najveće moguće brzine, saopštila je policija u Magdeburgu.
"Vozač se sme kretati onom brzinom pri kojoj je moguće upravljati automobilom", stoji u saopštenju policije.
 
Na video snimku, koju je češki građevinski preduzetnik Radim Paser postavio na svoj Jutjub kanal, može se videti kretanje sportskog automobila Bugatti Chiron nemačkim autoputem A2 od Berlina prema Hanoveru i postizanje brzine do 417 km/h. 
 
"Vožnja preko 400 km/h izuzetno je opasna, između ostalog i zbog vrlo velike dužine kočenja koja pri ovim brzinama raste eksponencijalno, a ne linearno", rekao je nemački stručnjak za saobraćaj Ferdinand Dudenhofer. On se zapitao sme li se multimilionerima dozvoliti da se zabavljaju po nemačkim autoputevima i tako dovedu u opasnost druge ljude.
 
Nemački proizvođači sportskih automobila poput BMW-a, Mercedesa ili Audija još su se 1987. dobrovoljno obavezli na automatsko ograničenje brzine u svojim automobilima na 250 km/h. 
 
Radim Paser obogatio se na tržištu nekretnina i prema češkom izdanju časopisa Forbs težak je oko 305 miliona dolara. 
 
Inače, ovaj potez Pasera osudila je i nemačka vlada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin