VIDEO: U 98. godini postala hit na Tiktoku - priča o svom iskustvu tokom Holokausta

Da se na Tiktoku može svašta naći, pa tako i priče koje nas nečemu mogu podučiti, pokazala je Lili Ebert (98) koja je odlučila da sa svima podeli strašno životno iskustvo - preživljeni Holokaust.
Njoj nije dugo trebalo da postane jedan od najpopularnijih profila na ovoj aplikaciji. Prati je više 1,7 miliona ljudi, a dosad je skupila više od 26 miliona lajkova.
"Nisam bila sigurna da li ću uopšte preživeti. Pravo je čudo što jesam, ali obećala sam sebi da, šta god radila u životu i gde god bila, jedno je sigurno - govoriću o svom iskustvu", rekla je Lili.
Kada je Ebert, koja je rođena u Mađarskoj, dovedena u koncentracioni logor Aušvic, imala je svega 20 godina, a tamo su joj ubili celu porodicu. Danas ima tek nekoliko njihovih fotografija.
 
"Ono što se tamo dešavalo nismo mogli da zamislimo ni u najgorim noćnim morama", ispričala je.
 
Lili je znala da želi da podeli svoju priču, a da to učini preko Tiktoka pomogao joj je njen praunuk za vreme lokdauna 2020.
 
"Rekao sam baki - 'ako oni mogu postati viralni zbog plesanja, zašto ne bi mogli i mi slanjem ovako važnih životnih poruka'", ispričao je praunuk.
 
  • Zoran

    08.02.2022 11:01
    Neverovatno kako izgleda. Ne bih joj dao vise od 70.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin