VIDEO: Novi način krađe goriva - šteta po vlasnike automobila veća

Stanovnici Vašingtona moraju dobro da paze, ovo nisu lepe vesti.
Policija u Everetu u Vašingtonu (SAD) upozorava da lopovi imaju novu metodu za krađu goriva iz automobila: postave posudu ispod rezervoara, buše rupe, a zatim čekaju da gorivo iscuri.
Pre su uglavnom koristili cevčice i creva koje su gurali u rezervoare, ali ovo je mnogo brža i jednostavnija metoda jer ne moraju da brinu o otvaranju poklopca rezervoara. 
 
Šteta je za vlasnike mnogo veća, jer osim što su ostali bez goriva, moraju da poprave, odnosno da kupe novi rezervoar.
Sada policija preporučuje vlasnicima vozila da parkiraju u garažama. Naravno, nemaju svi tu mogućnost.
 
U Americi raste broj krađa goriva iz rezervoara, a nije teško razumeti zašto je tako.
 
Stanovnici Vašingtona plaćaju u proseku 4,54 dolara po galonu. Za poređenje, cene su se gotovo udvostručile za samo godinu dana - početkom prošle godine cena je bila 2,50 dolara po galonu.
 
  • ispravka

    16.03.2022 02:45
    Ne buse zbog rasta cene goriva, buse jer demokrate dozvoljavaju da ti ''sitni kriminalci'' prolaze nekaznjeno. Pljackaju prodavnice, kradu robu i ko zna sta sve ne, dosta gradova je dobilo legla beskucnika i narkomana jer im se ne moze nista.
  • Stole

    15.03.2022 20:48
    Skok cena
    Ko o čemu, ovi džiberi o skokovima cena posle izbora. I tako već godinama. A Srbija je Irak, pa u ovo malo bušotina crpimo okean nafte? A da, bušotine smo prodali. Kada? 2008. Tako da, valjda će ovde sve da pojeftini dok Evropa puca po šavovima. Talambaseri!
  • Ne volem sendviče,

    15.03.2022 19:46
    a ni sendvičare...
    Mnogo su zaostali za Srbijom, kod nas se 90-ih bušili rezervoari rutinski... Kod nas će za godinu dana biti kao u scenariju "Mad Max"-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin