Vozio preko 400 km/h i sud ga oslobodio - "nije ugrozio nikoga, vozilo pravljeno za velike brzine"

Češki tajkun je u dva navrata vozio autoputem u Nemačkoj preko 400 km/h. Za drugi slučaj je izveden pred sud - i oslobođen krivice.
Vozio preko 400 km/h i sud ga oslobodio - "nije ugrozio nikoga, vozilo pravljeno za velike brzine"
Foto: Pixabay
Vlasnik "bugatija" je u svom drugom pokušaju rušenja brzinskog rekorda na javnoj saobraćajnici naterao svoj automobil sve do 417 km/h. Ponosni vlasnik "čirona", češki tajkun Radim Paser, ceo događaj je snimio i objavio na društvenim mrežama, a onda su stigle osude sa svih strana. 
Paser se tada branio kako je sigurnost bila prioritet pa je tako izabrao ravnu deonicu s tri trake, a vozio je rano ujutro kad je saobraćaj najslabiji. Takođe, automobil je pre toga bio na preventivnom servisu. Naglasio je kako svojom vožnjom nije prekršio nijedan zakon. 
Ipak, Paser je pod pritiskom javnosti završio na sudu i nekoliko meseci kasnije objavljena je odluka. Sud u Stendalu je prihvatio Paserove argumente i oslobodio ga krivice. Sud smatra kako nije nikoga ugrozio i da nije prekršio zakon. 
 
 
U obrazloženju presude sud naglašava kako su uslovi za vožnju bili vrlo dobri, na snimcima nije bilo drugih vozila i njegovo vozilo je dizajnirano za vožnju veoma velikim brzinama. 
 
Paseru, čije se bogatstvo procenjuje na više od 300 miliona dolara, pretila je novčana kazna, ali i kazna zatvora do dve godine. 
  • Brat

    27.04.2022 12:39
    Samo vodite racuna o tome da osiguravajuce kuce nece isplatiti pun iznos odstete ako napravite nesrecu sa brzinom vecom od preporucene, ako napravite udes sa brzinom od 150 a preporucena je bila 130 necete dobiti pun iznos osiguranja, nisu Nemci blesavi.
  • Stari grad

    27.04.2022 10:55
    Nemačka je pravna država. Postoje delovi auto-puta u Nemačkoj na kojima ne postoji ograničenje brzine, samo preporučena brzina. Ne možete osuditi nekoga zato što nije poštovao preporuku. Tako funkcioniše pravna država i tako bi trebalo da shvatite ovu vest. Bez emocija i bez obzira na vaš stav o nemačkim zakonima, tajkunima, bogatim i siromašnim ljudima.
  • Pavle

    27.04.2022 10:22
    Zavist. "Ljubomora". Zloba?
    Osuda javnosti, pritisak javnosti, smešno. Kako taj pritisak ne donese korisne stvari ponekad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin