Jakna Zelenskog prodata u Londonu za 90.000 funti

Britanska aukcijska kuća Kristi prodala je u Londonu poznatu maslinastozelenu jaknu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog za 90.000 funti.
Aukcijska kuća Kristi učestvuje u međunarodnom programu koji ima za cilj prikupljanje pomoći Ukrajini do milion funti.

Britanski premijer Boris Džonson uspeo je u nameri da podstakne licitiranje već čuvene vojne jakne Zelenskog, nazvavši "smešnom" početnu cenu od 50.000 funti.

Zelenski, koji je jaknu dao za aukciju tokom februara, nakon početka ruske invazije, obratio se video vezom pre otpočinjanja nadmetanja u okviru dobrotvornog skupa "Hrabra Ukrajina" i govorio o "hrabrom Borisu" (Džonsonu) koji je došao da ga poseti u Kijevu.
 
Među predmetima ponuđenim na aukciji bio je i keramički vrč u obliku petla, koji je Zelenski poklonio Džonsonu tokom posete ukrajinskoj prestonici 9. aprila.
 
Kupcima je ponuđena i poseta Kijevu u pratnji gradonačelnika i bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Vitalija Klička.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.