Članica grupe Pusi rajot pobegla iz Rusije prerušena u kurira za dostavu hrane

Liderka grupe Pusi Rajot Marija Aljohina rekla je da je pobegla iz Rusije nakon što se prerušila u kurira za dostavu hrane da bi pobegla od policije.

Aljohina, dugogodišnja kritičarka ruskog predsednika, osuđena je prošlog septembra na godinu dana ograničenja kretanja, jer je protestovala u znak podrške zatvorenom kritičaru Kremlja Alekseju Navaljnom. U aprilu su vlasti odlučile da pretvore njenu kaznu u zatvorsku.

U intervjuu za Njujork tajms, Aljohina je ispričala da je uspela da izbegne moskovsku policiju koja je nadgledala njeno kretanje tako što se obukla kao kurir za dostavu hrane i ostavila svoj mobilni telefon kako ne bi mogli da je prate.
Rekla je da ju je prijatelj odvezao do beloruske granice i nedelju dana kasnije uspela je da pređe u Litvaniju, uz pomoć islandskog umetnika koji joj je obezbedio putne isprave jedne evropske zemlje.
 
Aljohina je svoje iskustvo uporedila sa špijunskim romanom.
 
Njena partnerka i koleginica iz Pusi riota Ljusja Štajn podelila je fotografiju Aljohine obučene u zelenu uniformu Deliveri Club-a i koja nosi ranac za dostavu hrane.
 
 
Štajn je rekla da Aljohina nije pobegla iz Rusije, već je otišla na turneju da prikupi novac za Ukrajinu, počevši od koncerta u Berlinu 12. maja.
 
Štajn je takođe bila osuđena na ograničenje kretanja, ali je u aprilu pobegla iz Rusije, na isti način.
  • NS

    12.05.2022 20:13
    posao
    Pa, žena će da napravi karijeru, dočekaće je s ovacijama. Verovatno do kraja života neće morati ništa ni da radi, sem da pljuje svoju državu, otimaće se oko nje! Očigledno je vrlo poslovna i dobro planira, ono u crkvi je bilo odlična priprema, potom ograničenje kretanja, pa zatvor, nema bolje preporuke! Zapažena je tamo gde treba, čeka je crveni tepih!
  • Anti Putin

    12.05.2022 09:42
    Bravo Marija!
  • Rasa sa salasa

    12.05.2022 09:28
    Zbog ovih Staljinista mi je stvarno žao što nemamo više goli otok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.