Istra uvela restrikcije vode

U Istri se uvodi restrikcija vode prvog stepena, tj. zabrana korišćenja pitke vode za pranje vozila, ulica i javnih površina, privatnih i javnih zelenih površina, kao i tuširanje na plažama.
Istra uvela restrikcije vode
Foto: Pixabay
Izuzetak od zabrane su pijace i ribarnice, prenosi Index.hr
To je odlučeno u petak u Puli, na sastanku istarskog župana Borisa Miletića s gradonačelnicima i direktorima vodovoda, a odluka će se primenjivati od ponedeljka. Ta mera je doneta jer već neko vreme hidrološka situacija na području Istre nije povoljna, a znatnije padavine se ne očekuju idućih mesec dana.
"Apelujem na sve da štede pitku vodu kako u idućem periodu ne bismo bili primorani donositi još restriktivnije mere", rekao je istarski župan Boris Miletić.
Po njegovim rečima, u ovom trenutku u odluku nisu uključeni poljoprivrednici, a ključno je, kako je rekao, smanjiti potrošnju vode u odnosu na 2019. godinu kako bi se s ovim merama mogle mirno dočekati prve padavine.
 
"Znam da je teško i da mere nisu popularne, ali se nadam da do drugog stepena mera neće morati da dođe", zaključio je Miletić i dodao da odluka ostaje na snazi dok se hidrološka situacija ne poboljša.
 
Ovakva odluka bila je doneta i 23. jula 2012, a tada je uključivala i poljoprivrednike, što sada, ipak, uprkos prvobitnim najavama, nije slučaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin