Obustavljeni letovi balonom iznad Luksora, povređeno dvoje turista

Egipatske vlasti obustavile su letove balonima na topao vazduh iznad grada Luksora, nakon što je dvoje turista jutros lakše povređeno tokom vožnje, javlja AP.
Prema izjavi Ministarstva civilne avijacije, balon sa 28 turista je skrenuo sa putanje, ali je uspeo da se spusti.

Dve osobe su povređene i prebačene su u bolnicu, dodaje se u saopštenju, u kojem se, međutim, ne navodi kako je došlo do povreda, niti je objavljeno koje su nacionalnosti povređeni turisti.

Navodi se da je balon leteo na visini od 60 metara kada je skrenuo sa kursa. Ministarstvo je poručilo da se letovi balonima neće nastaviti dok se istragom ne utvrdi uzrok današnjeg incidenta.

Letenje balonima na topao vazduh iznad Luksora, koji se nalazi na 510 kilometara južno od Kaira, popularna je turistička atrakcija.
 
Incidenti sa balonima nisu neobični. Balon sa putnicima se srušio blizu Luksora 2013. godine, kada je poginulo 19 turista, što je najsmrtonosniji slučaj vezan za balone u Egiptu.
 
Nešto ranije, 2009. godine, 16 turista je povređeno kada je njihov balon udario u repetitor za mobilne telefone.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".