Kako to pvc stolarija štedi vaš novac?

Pvc stolarija je najprodavaniji tip stolarije na našem tržištu. Iz godine u godinu ovaj trenda se ne menja. Štaviše, potražnja stalno raste.
Kako to pvc stolarija štedi vaš novac?
Foto: Pixabay

Jedan od glavnih uzroka je činjenica da ona štedi vaš novac. Na koji način i o kolikoj uštedi je reč?

Kvalitetna pvc stolarija može se naći kod domaćih proizvođača i prodavaca. Obezbeđena je garancija od deset godina ili više. Cene su povoljne, ali to nije glavni razlog zbog kog kažemo da pvc stolarija štedi novac. Tačno je da ćete uštedeti i tokom kupovine, zato što ovaj vid stolarije ima najmanju cenu po kvadratnom metru. Zanimljivo je da cena ne odražava kvalitet. Retko kad imamo priliku da vidimo neki proizvod koji ima najnižu cenu i najbolji kvalitet.  
Pvc stolarija štedi vaš novac iz razloga što njeno održavanje nije ni malo zahtevno. Samim tim, ona ne štedi samo vaš novac, već vreme i trud koji treba da uložite. Za početak, pranje prozora i balkonskih vrata ranije nije bilo tako lako i pojednostavljeno.
 
Drvena stolarija se teže pere jer su njene površine donekle hrapave. Prašina se zavlači u sitne pore i pukotine. Pvc je u potpunosti neporozan materijal izuzetne glatkoće.
 
Stoga da je lako obrisati običnom bilo kakvom krpom ili običnim sunđerom. Što se stakala tiče, i s njima je lakše. Jedino su neki noviji modeli drvenih prozora imali vakuumski spojena dupla stala, koja se ne razdvajaju pri pranju, dok su prozori i balkonska vrata starije generacije sastavljenih od duplih okana koje treba razdvojiti i svaku površinu posebno prati i brisati.
 
Na kraju, višak vode treba skinuti gumenim džogerom za stakla, koji ostavlja tragove, ako niste s njim vešti. Nekada su vam za pranje prozora bili potrebni sati. Nije ni čudo zašto je to jedan od najomraženijih kućnih poslova. Pvc stolarija je promenila sve. Ne samo da vam je dovoljno par minuta da jedan prozor obrišete spolja i iznutra koristeći pamučnu ili mikrofiber krpu i neko sredstvo za pranje stakla u spreju, već i posle toga ne morate ništa da glancate. Pranje okvira balkonskih  pvc vrata i pvc prozora još je jednostavnije. Koristeći isto sredstvo kao ono za stakla, jednostavno samo ih prebrišete i to je to. Što češće perete pvc prozore manje posla će vas čekati sledeći put. Znajući da sve možete odraditi brzo, lakše ćete se odlučiti da počnete sa pranjem i nećete odlagati ovu kućnu obavezu. Pošto pvc prozori i pvc balkon vrata imaju trostruko vakumski spojeno staklo, manje površina imate za pranje nego kod starih prozora sa oknima koja se razdvajaju i između kojih bude prašine i paučine.
 
Ako sami perete pvc prozore, uštedećete dosta vremena i novca na sredstva za pranje. Ukoliko pak, angažujete nekog za ove poslove plaćajući po satu, koštaće vas manje jer je posao znatno brže gotov.
 
Pvc balkonska vrata i pvc prozori se ne tretiraju nikad zaštitnim sredstvima, kao što se to radi sa drvetom koje treba prefarbati i prelakirati, na svakih nekoliko godina. Ako se to ne radi, drvo počinje da truli i rapidno propada. Sa pvc stolarijom štedite novac koji biste dali za farbu i platili majstora, ili bar štedite svoje vreme ako ste dosad to sami radili. 
 
Za kraj smo ostavili najvažniji stavku. Najveća ušteda kada imamo ugrađenu pvc stolariju ostvaruje se na zagrevanju i rashlađivanju prostora. Višekomorni sistem profila, duple gume za dihtovanje, trostruka deblja vakuumska stakla u zbiru daju sjajnu barijeru za protok vazduha. Nećete više nikad osetiti kako spolja duva hladan vazduh. Ušteda novca za potrošenu električnu struju za grejanje i hlađenje iznosi preko 35%. Kod nekih proizvođača postoje podaci da se ostvaruje ušteda energije do čak 70%.
 
Počnite već danas da štedite uz novu pvc stolariju koju ćete nabaviti preko mirandre.com gde je najveći izbor modela najpoznatijih svetskih i domaćih proizvođača.

Ostalo iz kategorije Život - Magazin