VIDEO: Motociklista se snimao kako juri 292 km/h - ide u zatvor i nikad više ne sme da vozi

Bahati motociklista dobio je kaznu zbog koje mu verovatno više nikad neće pasti na pamet da ponovi nešto slično.
VIDEO: Motociklista se snimao kako juri 292 km/h - ide u zatvor i nikad više ne sme da vozi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Najnoviji primer nesavesne vožnje dolazi iz Norveške gde je neimenovani motociklista jurio tunelom Eiganes u Stavangeru. Reč je o deonici gde je maksimalna dozvoljena brzina 80 km/h, a motociklista je vozio gotovo 300 km/h i pritom često menjao trake. 
Možemo i precizno reći kako je u pitanju 292 km/h. Naime, ne samo da je dotični nesavestan, već je bio toliko "pametan" da je svoju avanturu snimio. Nije stigao da je objavi jer je nakon što je uhvaćen u nedelu zaplenjena zajedno s motociklom.  
A onda na red dolazi policija. Od pomoći mu nije bila ni činjenica da je veštačenjem brzinomera utvrđeno da je vozio "tek" 263 km/h. Snimci s kamere pokazuju kako je u više navrata vozio ekstremnim brzinama u periodu od septembra 2020. do maja 2021. godine. 
 
U pitanju je prekršaj koji će ga u Norveškoj skupo stajati. Tačnije 56 prekoračenja brzine uključujući one za jurnjavu i preticanja pri 210 km/h u zonama gde je dozvoljeno 60 km/h. Naime, nešto više od godinu dana nakon prekršaja stigla je i sudska presuda.
 
Motociklista će morati da odsluži zatvorsku kaznu od godinu i po dana, a potom će se suočiti s činjenicom da mu je vozačka dozvola oduzeta i izrečena mu je doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom. Oduzet mu je i motocikl, BMW S1000RR iz 2016. godine. 
 
  • Neša K. USA

    04.09.2022 22:39
    Učite kako rade ozbiljne držav
    A motociklista se ne zove Darko Lazić slučajno?


  • Ime

    04.09.2022 21:07
    Ovde takve ne diraju, trebace za litije.
  • Jovica NS

    04.09.2022 19:12
    Pa toga na našim bulevarima i Futoškom putu ima leti svaku noć...i to baš oko 2h kad najslađe zaspiš...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin