Zabela: Prvi put u svetu turnir u basketu 3x3 održan u zatvoru

U zatvoru u Zabeli održan je turnir u basketu tri na tri.
Zabela: Prvi put u svetu turnir u basketu 3x3 održan u zatvoru
Foto: Pixabay

To je prvi put u svetu da se ovakav turnir organizuje u zatvoru. 

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa - tri tima zatvorenika, tri tima zatvorskih čuvara i šest timova po pozivnici organizatora.

Posle celodnevnih uzbudljivih mečeva, ekipa Manibol, koja nastupa u šampionatu Srbije, u finalu je pobedila Piceriju Masters sa 22:5, saopštio je Košarkaški savez Srbije.
 
Pobednicima je pripao ček na 80.000 dinara, dok je poraženom finalisti uručena nagrada od 20.000.
  • Da se podsetimo!

    11.09.2022 10:34
    2012. Godine je na predlog Vlade, odnosno ministarstva pravde sa Nikolom Selakovićem na čelu, Skupština usvojila Zakon o amnestiji. Na osnovu ovog zakona, na slobodu je pušteno oko 3.600 zatvorenika od njih 8.000, koliko ih je tada boravilo u zatvorima. Dakle, oslobođena je gotovo polovina zatvorenika. Taj akt milosti za učinioce različitih krivičnih dela najavljen je u vidu predizbornog obećanja ondašnjeg kandidata za predsednika Tomislava Nikolića.
    Taj zakon je omogućio skraćenje kazne zatvora za četvrtinu, polovinu ili u celosti, u zavisnosti od učinjenog krivičnog dela i izrečene kazne zatvora. Amnestija je bila povoljna čak i za učinioce teških krivičnih dela, kao što su ubistvo, teško ubistvo i razbojnička krađa, kojima je oprošteno deset posto zatvorske kazne. 
  • Bananamen

    11.09.2022 10:08
    Zvuci kao lep dogadjaj, medjutim, nisam siguran da je bas korisno da se cuvari udruzuju sa zatvorenicima
  • Nimbus

    11.09.2022 09:31
    Lep dogadjaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".