VIDEO: Vegani u znak protesta prolivaju mleko po prodavnicama širom Britanije, usledile osude

Grupa veganskih aktivista posećuje prodavnice širom Ujedinjenog Kraljevstva i proliva litre mleka po podu.
To je slično onome što rade grupe poput "Just Stop Oil" (čiji su aktivisti Van Gogovu sliku polili supom od paradajza), "Insulate Britain" i "Extinction Rebellion". Ovi se zovu "Animal Rebellion", bore se za prava životinja, protestuju protiv uzgoja životinja i ribarenja kako bi omogućili "biljnu budućnost".
Njihov najnoviji protest bio je odlazak u britanske prodavnice i prolivanje mleka koje se nalazi na rafovima. Četiri osobe su uhapšene.
 
Jedna od aktivistkinja uključenih u akciju u "Fortnum & Mason" rekla je: "Nisam ovako zamišljala da ću provesti vikend. Nažalost, ovo je neophodno kako bi smo naterali vlast da posluša akademike s Oksforda, Harvarda i IPCC-a (Međuvladin panel o klimatskim promenama)".
 
"Najbolji svetski naučnici za klimu pozivaju na prelaz na ishranu hranom biljnog porekla. Potrebna nam je hrabra i odlučna politika u ovom trenutku, a ne horor serija koju trenutno gledamo", dodaju aktivisti.
 
 
Jedan od učesnika protesta u prodavnici "Harrods" dodao je: "Pobornici 'Pobune protiv životinja' vraćaju se u akciju jer su premijerka Liz Tras i Ranil Džajavardena ponovo odlučili da ignorišu pozive da počnu da grade bolju budućnost. Budućnost zasnovana na biljkama videla bi prekrasan svet za sve nas, napredujući s prirodom i životom."
 
Međutim, nisu svi podržali njihove postupke. Tviter je prepun kritika besnih Britanaca.
 
"Bacaju mleko dok neki ljudi uopšte ne mogu da ga priušte. Čak i da želim da pređem u vegane, nemam novca za tu hranu", napisala je jedna tviterašica.
 
"Stvarno se nadam da ćete danas izgubiti podršku za kojom žudite", pišu.
 
"Ovo je toliko pogrešna procena s vaše strane usred krize troškova života. Bravo", dodaju.
 
"Ovo je vandalizam, a ne protest", napisala je jedna vegetarijanka.
 
  • Jedan čovek

    18.10.2022 11:39
    Ja vegan
    Kad manjina upravlja većinom to je pitanje za svakoga. Ja imam ženu, jedem svu hranu i radim svoj posao. Na ulici sam normalni prolaznik. To ne veličam. E sad se pojavljuju seksualno ne opredeljeni, proruski opredeljeni, vegani itd. Šta me briga šta ko radi u spavaćoj sobi, šta jede
    i koliko jede. To je intima u koju niko ne ulazi ali ti isti hoće da nametnu svoj ritam života drugima. To je bolesno. Vaši trendovi ne interesuju normalne ljude. Shvatite to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin