Lanac restorana uveo radnu nedelju od tri dana, ali se radi 14 sati - zatrpan prijavama za posao

Vlasnik restorana brze hrane "Kendall Chick-Fil-A" na Floridi Džastin Lindzi uveo je radno vreme od 14 sati, ali samo tri dana nedeljno.
Lanac restorana uveo radnu nedelju od tri dana, ali se radi 14 sati - zatrpan prijavama za posao
Foto: Pixabay
Kako kaže, taj potez mu je isplatio dividende.
On kaže da je "ultra-zbijena" radna nedelja poboljšala ravnotežu između posla i privatnog života zaposlenih, smanjila sindrom pregorevanja, doprinela promovisanju razvoja karijere i pomogla u zadržavanju osoblja.
"Moja ideja je bila da obezbedim osoblju ovaj dar vremena stvaranjem sistema rasporeda gde će tačno znati koji dan rade, sve dok su zaposleni ovde", rekao je on za Biznis insajder, a prenosi Euronews Srbija.
 
Prema njegovom modelu, podelio je tim na dva dela - one koji rade trodnevne blokove u smenama od 13-14 sati, ostavljajući im četiri slobodna dana i platu sa punim radnim vremenom.
 
"Umesto da radite od pet do 13 časova, kako bi bilo da se radi od pet do 18 časova i da je ista ekipa tu više dana - i za doručak, i ručak i večeru. Počeo sam da gledam šta će se dogoditi ako izaberemo vođe timova i presečemo ga na pola. Shvatio sam da ne mogu da imam iste ljude u dugim smenama u normalnoj petodnevnoj nedelji. Zato sam napravio trodnevne segmente gde bi oni radili sa istom grupom ljudi iz dana u dan", rekao je vlasnik restorana.
 
Od uvođenja ovog modela u februaru ove godine, Linzi je prijavio poboljšanja u svom biznisu. Kako kaže, najvažnije za njegovo osoblje jeste da ima zdraviji balans između posla i života i više vremena za druge lične poduhvate poput koledža i putovanja.
 
Lindzi ističe i da nije samo osoblje privučeno ovom idejom. Štaviše, restoran je zabeležio 429 prijava za posao u samo jednoj nedelji.
 
"Ljudima je to važno jer kada pogledate zašto neko ostaje i odlazi sa nekog mesta, u većini slučajeva se kao razlog navode nedostatak rasta i razvoja u karijeri. Naš sistem je otvorio taj rast. Ovaj sistem otkriva i da onda kada se neko muči, mi mu možemo pomoći da se vrati u taj razvojni proces", zaključuje. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".