Ušla u istoriju: Francuskinja Frapar prva žena sudija na Svetskom prvenstvu

Francuskinja Stefani Frapar ušla je danas u istoriju fudbala kao prva žena koja je sudila meč Svetskog prvenstva za muškarce kada je izašla na teren kao četvrti sudija na meču Meksika i Poljske.
Frapar, Jamasita Jošimi iz Japana i Salima Mukansanga iz Ruande se nalaze među 36 sudija u Kataru, i prve su žene izabrane za sudije na najvećem fudbalskom turniru.
Brazilka Neuzu Bek, Meksikanka Karen Dias Medina i Amerikanka Katrin Nesbit se nalaze među 69 pomoćnih sudija na Svetskom prvenstvu.
Frapar je već sudila mečeve muškaraca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i Ligi šampiona. Takođe je vodila finale Svetskog kupa za žene 2019. i sudila je ovogodišnje finale muškog Kupa Francuske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin