Italija razmatra trajno oduzimanje vozačkih dozvola

Zamenik italijanskog premijera i ministar saobraćaja Mateo Salvini planira da revidira propise o drumskom saobraćaju i želi strože kazne za alkohol i vožnju pod uticajem droga.
Italija razmatra trajno oduzimanje vozačkih dozvola
Foto: Pixabay
"Za najteže slučajeve treba razmotriti doživotnu suspenziju vozačke dozvole. Ako neko svesno vozi pod uticajem droga ili u pijanom stanju, izazivajući nesreće, smrti i povrede, nije dovoljno oduzeti mu dozvolu na godinu ili dve. U takvim slučajevima može i treba da se razmotri doživotna suspenzija vozačke dozvole", rekao je Salvini.
U Italiji se takođe planira revizija kazni. Veće kazne bi trebalo da plaćaju oni s višim primanjima, plan je Ministarstva saobraćaja.
U prvoj polovini 2022. broj nesreća u Italiji naglo je porastao. Od januara do kraja juna 2022. godine prijavljeno je 81.437 saobraćajnih nesreća, što je povećanje od 24,7 odsto u odnosu na isti period 2021. godine.
 
U nesrećama je živote izgubilo 1.450 osoba, što odgovara rastu od 15 odsto u odnosu na prvu polovinu 2021. godine.
  • @/ evo ga opet ovaj

    26.12.2022 13:37
    Što mu je neki Boris
    Preoteo ženu, pa je sad kivan na sve "oligarhe" u Srbiji.
  • Kraj price

    26.12.2022 10:32
    Vozis 150 kroz grad , sto bi se tebi ikad vracala dozvola
  • Građanin Toša

    26.12.2022 10:15
    S obzirom na to da se može voziti i bez vozačke dozvole, istu nema smisla oduzimati ni privremeno ni trajno. A sa kaznama propocionalnim primanjima i vrednosti vozila se apsolutno slažem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin