Preminula Anita Pointer, jedna od članica grupe "Pointer Sisters"

Američka pevačica Anita Pointer, koja je 70-ih i 80-ih godina uživala u uspehu sa sestrama u ritam i bluz bendu "Pointer Sisters", umrla je u 74. godini od raka, saopštio je danas njen agent.

"Anita Pointer, dobitnica nagrade Gremi, preminula je posle herojske borbe sa rakom", napisao je njen agent Rodžer Nil na Instagramu.

Umrla je u novogodišnjoj noći u svom domu u Los Anđelesu, okružena porodicom, dodao je Nil.

Kalifornijsku grupu "Pointer Sisters" osnovale su Anita i njen sestre Džun, koja je umrla u aprilu 2006, Boni, preminula u junu 2020. i Rut. Prvo su pevale u crkvi pošto im je otac bio pastor.
 
Grupa je prvi album izdala 1973. godine sa pesmama u stilu džeza, bibapa i gospela. Tokom karijere sestre su osvojile tri muzičke nagrade Gremi.
 
Sa albumom "Fairytale" iz 1975. godine, ulaze u vode kantri muzike. Tada su imale koncert u poznatoj dvorani Grad Ole Opri u Nešvilu. One su bile prve umetnice crnkinje koje nastupaju u toj dvorani.
 
Boni Pointer je kasnije napustila grupu i krenula u solo karijeru, ali je bend nastavio 80-ih godina da stvara hitove kao što su "Fire", "He's So Shy", "Slow Hand" i čuveni "I'm so excited".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin