Usvojena beba koja je rođena u ruševinama zemljotresa u Siriji: Priča o njoj je obišla svet

Sirijsku devojčicu, čija je priča obišla svet nakon što je izvučena iz ruševina u Siriji, usvojio je njen rođak Salah al-Badran. Devojčica se zove Aja.
Usvojena beba koja je rođena u ruševinama zemljotresa u Siriji: Priča o njoj je obišla svet
Foto: Beta/AP
Ovo ime na arapskom ima nekoliko značenja, a neka od njih su "čudo" i "dar od boga".
Njen rođak i njegova jedanaestočlana porodica uspeli su da pobegnu, ali trenutno žive u šatoru.
"Nakon zemljotresa niko ne može da živi u svojoj kući ili zgradi. Samo deset odsto zgrada ovde je sigurno za život, a u ostalima se ne može živeti", rekao je on, a prenosi Nova.rs.
 
Podsetimo, spasioci su Aju u ruševinama višespratnice pronašli u ponedeljak, više od 10 sati nakon zemljotresa, a zatrpana beba bila je još uvek pupčanom vrpcom povezana sa svojom majkom.
 
Majka, otac i još četvoro dece poginuli su u zemljotresu, a njihova kuća je uništena.
 
Ajina majka, Abu Hadija je verovatno rodila devojčicu i potom umrla nekoliko sati pre nego što su pronađeni, rekao je doktor Hani Marouf u bolnici Cihan u Afrinu.
 
"Nazvali smo je Aja, kako bismo prestali da je zovemo novorođenče. Stanje joj se popravlja i nema oštećenja karlice, kako smo u početku mislili", rekao je Marouf.
 
U razornom zemljotresu magnitude 7,8 koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju stradalo je više od 21.000 ljudi, objavili su zvaničnici dve zemlje.
  • Natalija

    10.02.2023 14:58
    Aja

    Ovako lepe vesti u ovakvoj
    tragediji vracaju veru u ljude.
  • Dar od boga

    10.02.2023 09:35
    Bebi Aji zelim svu sreću ovog sveta, a takođe i njenoj novoj porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin