Uklonjen zamrzivač koji je bio deo novog Benksijevog murala

Ulični umetnik Benksi potvrdio je da je mural, koji prikazuje domaćicu iz 50-ih godina prošlog veka s natečenim okom i bez zuba kako gura muškarca u zamrzivač, njegov rad, stajao samo nekoliko sati.
Uklonjen zamrzivač koji je bio deo novog Benksijevog murala
Foto: Beta/AP
Naime, zamrzivač, koji je bio deo rada koji je Benski uradio povodom Dana zaljubljenih, uklonjen je.
Umetničko delo koje je Benksi na svojoj internet stranici nazvao "Maskara za Dan zaljubljenih" osvanulo je na zidu u primorskom gradu Margejtu na istoku Engleske u nedeljuuveče. Umetnik je temom i tajmingom naglasio problem nasilja u porodici i nasilja nad ženama.
Pravi zamrzivač, koji je bio deo murala, uklonjen je juče ujutro, kada se pojavio gradski kamion i odneo ga. 
 
Lokalna vlast je saopštila da je crtež osvanuo na zidu na privatnom posedu, a da je zamrzivač uklonjen zbog sigurnosti jer je bio na javnoj površini.
 
"Zamrzivač je sada u skladištu i biće vraćen kada bude siguran za javnost. Kontaktiraćemo vlasnika imanja kako bismo razgovarali o mogućnostima očuvanja umetnina za okrug", navodi lokalna vlast.
 
Benksi je jedan od najpoznatijih uličnih umetnika današnjice. Njegovi radovi se obično preko noći pojavljuju na javnim mestima, a on ne daje nikakve informacije o njima osim potvrde na društvenim mrežama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin