VIDEO: Vozači u Kaliforniji sve češće vratima kola obaraju bicikliste - namerno

U Oklandu u Kaliforniji je sve "popularnije" ometati bicikliste u vožnji otvaranjem vrata.
VIDEO: Vozači u Kaliforniji sve češće vratima kola obaraju bicikliste - namerno
Foto: Pixabay
U samo nekoliko dana četrnaest biciklista prijavilo je napad, a kako javlja Fox 11, do sada je povređeno osam osoba od kojih je dvoje završilo u bolnici. 
Osim udarca vratima, zabeleženi su i slučajevi gde vozači namerno voze paralelno s biciklistom i onda naglo skrenu kako bi ga udarili. 
 
Radi se o neverovatnom "trendu" koji se vrlo lako može završiti teškim povredama, pa i smrću. Ekstreman slučaj tzv. "dooringa" zabeležen je pre nekoliko godina u Londonu.
 
Tada je vozač kombija neoprezno i navodno namerno otvorio vrata. U tom trenutku naletela je 55-godišnja biciklistkinja, inače doktorka iz bolnice "Great Ormond Street", naglo skrenula da ne udari vrata i zabila se u taksi. Na mestu je poginula. 
 
Vozač (43) kombija je optužen za namerno otvaranje vrata kako bi povredio ženu, ali nije dočekao kraj suđenja, jer je i on u međuvremenu preminuo.
 
  • Lucifer

    20.02.2023 10:03
    Novi opasan trend nakon tejlorsviftovanja
  • Zemlja čudesa

    20.02.2023 08:33
    Nije zbog zabave
    Prema onome što se vidi na snimku otvaranje vrata je čisto iz osvete jer je biciklista vozio k’o da je cela ulica njegova i usporavao saobraćaj umesto da omogući bržim vozilima da prolaze. Za to bi mu, inače, sledovala i kazna po ZoBS.
  • Slobodan

    20.02.2023 07:32
    batina iz raja...
    u ns samo parkiraju vozila na biciklisticku ili trotoar.. za sada jos ne napadaju vratima...
    ako neko i pokusa, bice borbe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin